avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... impozit majorat a doua locuinta
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

impozit majorat a doua locuinta

Buna ziua,

Va solicit ajutorul in calitate de persoana fizica. As dori sa-mi spuneti daca este corecta majorarea impozitului pe locuinta, in situatia urmatoare:

Acum 20 de ani parintii mei mi-au donat locuinta, cu clauza de folosinta a unei camere si a dependintelor pe toata durata vietii lor. Atunci locuiam impreuna in acel apartament. Donatia este pe numele meu de fata, iar eu sunt singurul copil.
In anul 2008, la achizitionarea locuintei mele (care este si domiciliul meu actual)intr-o alta localitate, am completat declaratia de impunere la agentia fiscala si am specificat ca am si o alta proprietate dobandita prin donatie.
Pe instiintarea de plata pentru anul 2011 a aparut o suma aferenta anului 2010, ca majorare pentru impozitul pe locuinta in care locuiesc.

Va rog sa-mi explicati (daca se poate cu articole din legislatie) care este diferenta intre succesiunea legala si donatie. Voi plati totdeauna, chiar si dupa decesul parintilor, aceste majorari, considerandu-se un imobil ca a doua locuinta? Daca n-ar fi existat actul de donatie si s-ar fi facut succesiune era alta situatie, scutita de majorare?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mymichelle , utilizator 15:31, 17 Ianuarie 2011
locuintele mostenite nu sunt luate in calcul la stabilirea impozitului pt o a doua proprietate!
Multumesc frumos!
Sper sa stie asta si doamnele de la fisc, pentru ca raspunsul dumnealor a fost ca donatia nu e succesiune legala, deci se impoziteaza majorat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit locuinte Mamacita Mamacita Detin o locuinta proprietate personala impreuna cu sotul meu. Anul trecut am dobandit print-un act de donatie un apartament de la parintii mei. Mentionez ca in ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua clãdire mateisti mateisti În 2007 am moștenit de la părinți 3/4 parte dintr o clădire unde locuiesc acum. Am mai moștenit tot în 2007 încă 3/4 parte dintr o alta ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua cladire brisca brisca Sunt proprietarul unui apartament in care locuiesc cu familia. in anul 2008, am incheiat un contract de intretinere, in care se specifica cum ca parintii mei ... (vezi toată discuția)