Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a-mi fi recalculata pensia de intretine,respectiv micsorata.Fiind bugetar , salariile s-au diminuat cu 25%, si sunt pus in situatia de a nu mai putea achita aceasta obligatie.As vrea sa stiu ce documente sunt necesare in acest sens:cerere,adeverinta etc.Pentru ca dosarul de divort s-a judecat in alta localitate , pot trimite documentele pt.recalculare prin posta cu confirmare de primire?
O alta nelamurire mai am in ceea ce priveste suma platita daca in decursul unui an - respectiv 2009, am platit mai mult decit ce a stabilit instanta , aceasta suma totala ar putea fi compensata?Exemplul:suma platita in plus acopera pensia pt.2 luni.In acest moment daca nu platesc se poate lua in considere situatia de mai sus?
Multumesc anticipat.
Si aproape 18 mil sunt buni dati??Nu inteleg;scopul meu a fost acela de a achita in avans.Pina la recalculare , aceasta suma nu poate fi considerata platita in avans?
Multumesc pt.raspuns.
Atunci sa inteleg ca trebuie sa specific ca la data la care depun cererea sunt bani platiti in plus in valoare de x lei.Ideea este ca eu vreau ca acesti bani sa fie recunoscuti ca platiti, nu cum este situatia in momentul de fata , adica nimeni nu a primit nimic asa cum spune fosta nevasta.Nu stiu cum sa fac , dati-mi un sfat, va rog!
Practic dv considerati ca, de la data reducerii salariale, ati achitat in plus la pensia de intretinere suma la care va referiti si doriti ca instanta sa consemneze acest lucru.
In lipsa unei hotarari de reducere a pensiei, nu se poate vorbi de o suma chitata in plus. Dv ati achitat cat scrie in sentinta chiar daca v-au scazut veniturile, deci sunteti cu plata la zi.
Puteti vorbi de o suma achitata in plus de la data introducerii cererii de reducere pana la pronuntarea instantei si, daca veti avea castig de cauza, veti putea compensa atunci. In rest, ce ati dat inainte de cererea de reducere, este bun dat.