avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2112 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare copropietate ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare copropietate ?

Eu am cumparat un apartament pe numele meu printr-un credit ipotecar pe care nu il mai pot plati. Banca ma va executa silit, va vinde casa dar valoare imobilului e mai mica decat datoria pe care o am catre banca.

Mai am un teren in co-propietate cu prietena/sotia.

Ce va face banca? Poate vinde partea mea din teren pentru a-si recupera diferenta de bani de la apartament?

Multumesc!



Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:48, 18 Ianuarie 2011
Banca nu o poate obliga sa vanda casa. Mai mult, banca nu poate executa nimic din ce apartine prietenei, nu poate infiinta nici o poprire.
Banca poate solicita instantei iesirea din indiviziune ( partajul) cum a spus si dna av. Stoica mai sus.
De cota de 1/2 a prietenei nu se poate atinge, dar poate vinde cota dvs., a debitorului. Acum, daca se va intampla acest lucru, prietena poate solicita atribuirea imobilului si plata sultei catre banca ( contravaloarea cotei dvs.). Daca nu solicita atribuirea, instanta poate dispune vanzarea intregului imobil. Deci depinde si de ce anume face prietena, daca sta in pasivitate e posibil sa se scoata terenul la licitatie si sa isi primeasca partea ei ( 1/2 din pretul de adjudecare).
Multumesc de raspunsuri.
Deci mai bine ii vand/cedez partea mea inainte ca banca sa intreprinda vreo actiune.

E o idee buna.
Dar pana acum banca a "intreprins" ceva?

Pt ca e posibil sa atace actul prin care va micsorati patrimoniul, pe calea actiunii oblice ( revocatorii). Asa ca grabiti-va:)
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita fify1 fify1 Buna ziua, In urma unui credit pe persoana juridica, garantat cu contract de fidejusor de catre mine ca administrator, neachitat in totalitate am fost chemat ... (vezi toată discuția)
Amenintate executare silita titi75 titi75 buna ziua, in anul 2007 am contractat un inprumut de 10000 euro cu buletinul, de-a lungul timpului am mai avut intreruperi de plata a ratelor datorate ... (vezi toată discuția)
Executare silita / partaj bunuri comune - partaj de creditor m_ella2005 m_ella2005 Speta: In perioada casatoriei, sotii X imprumuta mai multe sume de bani (cu sau fara contract autentic) de la terti. Intr-un contract sunt trecuti ambii ... (vezi toată discuția)