avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... suspendare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

suspendare somaj

Conform Constitutiei, art.41, "Munca si protectia socialã a muncii", aliniat 1, "(1) Dreptul la muncã nu poate fi îngrãdit. Alegerea profesiei, a meseriei
sau a ocupatiei, precum si a locului de muncã este liberã.", suspendarea somajului din cauza refuzului nu incalca Constitutia? Cred ca prin libera alegere pot sa aleg angajatorul mai ales daca nu am pareri bune despre el si mai ales daca am cotizat ani buni la somaj.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 16:46, 17 Ianuarie 2011
1. Aveti dreptate in ce spuneti dar Constitutia si Codul muncii se refera in general la orice cetatean din Romania, liber sa aleaga sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca
2. Dar dvs. vorbiti de someri care sunt indemnizati de stat (chiar daca din contributiile noastre) si care au, conform legii, niste obligatii in plus fata de catatenii care nu sunt someri indemnizati.
3. Atata timp cat primesti o indemnizatie de somer legea soune ca nu poti refuza un loc de munca daca este conform pregatirii profesionale si studiilor.
4. Exista si posibilitatea sa refuzi acel loc de munca dar renunti la indemnizatia de somaj.
5. Poate un jurist va lamureste mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ModificĂri codul muncii_30 iunie 2020 Anne Maria Anne Maria Bună ziua, Textul unui articol publicat de către avocat.net spune: ,,Nu va fi considerată însă discriminare o EXCLUDERE, DEOSEBIRE, RESTRICȚIE ... (vezi toată discuția)
Contract de munca obligatoriu pe x ani ! r.cosmin r.cosmin Buna ziua, In legatura cu un contract de munca la o firma privata. S-a inmanat o foaie cu o declaratie privind obligativitatea de a ramane angajat al firmei ... (vezi toată discuția)
Dreptul la munca Ioanvlad Ioanvlad Ce art. dinConstitutie garantează (se refera) la dreptul la munca? (vezi toată discuția)