avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... MODIFICĂRI CODUL MUNCII_30 iunie 2020
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

MODIFICĂRI CODUL MUNCII_30 iunie 2020

Bună ziua,

Textul unui articol publicat de către avocat.net spune:

,,Nu va fi considerată însă discriminare o EXCLUDERE, DEOSEBIRE, RESTRICȚIE sau PREFERINȚĂ OBIECTIVĂ ÎN PRIVINȚA UNUI ANUMIT LOC DE MUNCĂ - în cazul în care, "prin natura specifică a activităţii în cauză sau a condiţiilor în care activitatea respectivă este realizată, există anumite CERINȚE PROFESIONALE ESENȚIALE şi determinante, cu condiţia ca scopul să fie legitim şi cerinţele proporţionale",

1, Întrebarea este: Dacă nu reprezintă discriminare, atunci unde se încadrează EXCLUDEREA, DEOSEBIREA, RESTRICȚIA întâlnite cel mai des în instituțiile Statului?

2. Un cetățean are dreptul să aibă o PREFERINȚĂ OBIECTIVĂ ÎN PRIVINȚA UNUI ANUMIT LOC DE MUNCĂ?
--În sensul următor: Ce se întâmplă când, prin abuz de putere, cetățeanului îi este restricționat/îngrădit dreptul de a-și exercita meseria/profesia aleasă fiind obligat/forțat/determinat să facă o altă alegere contrar voinței sale?

3. Cum se încadrează situația în care atunci când CERINȚELE PROFESIONALE ESENȚIALE nu sunt impuse în mod echitabil tuturor ci doar unora? Este discriminare sau este caz penal?

Mulțumesc.
Anne.

Cel mai recent răspuns: Anne Maria , utilizator 13:26, 2 Iulie 2020
Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.

Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.
Bună ziua,
Mulțumesc.

Atunci când cetățeanul alege o profesie și implicit locul de muncă iar când ceilalți din jurul său (autorități publice, cetățeni angajați numai ei știu cum și plătiți din fonduri publice):
- îi pun piedici
- îl tratează diferit pentru a-i compromite evoluția și pentru a-l determina/forța/obliga să aleagă altă profesie și să plece în altă parte (să aleagă să muncească altceva, altundeva față de ceea ce aceasta a ales deja!)
-îi îngrădesc dreptul de a-și exercita profesia aleasă în locul ales,

CINE soluționează aceste situații? Unde (în ce lege) se încadrează astfel de situații? Cui trebuie să se adreseze cetățeanul?

Mulțumesc.



Cornel Vasile a scris:

Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.

Nimeni nu poate fi obligat sa munceasca sau sa nu munceasca intr-un anumit loc de munca ori intr-o anumita profesie, oricare ar fi acestea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conditii limita de varsta la angajare linda1968 linda1968 este legala excluderea candidatilor pentru ocuparea unui post vacant pe criterii de varsta? (vezi toată discuția)
Suspendare somaj vulturu39 vulturu39 Conform Constitutiei, art.41, \"Munca si protectia socialã a muncii\", aliniat 1, \"(1) Dreptul la muncã nu poate fi îngrãdit. Alegerea ... (vezi toată discuția)
Discriminare biserica xlbocskay xlbocskay Buna ziua, Numele meu este Vasile si am doua job-uri, daca pot spune asa. In weekend profesez ca pastor intr-o comunitate mica din judetul Cluj dar ... (vezi toată discuția)