avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate - taxa?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate - taxa?

Buna ziua.

Acum catvea luni am introduc o actiune pt. stabilire paternitate si am cerut si pensie de la tatal copilului si ca acesta sa poarte numele tatalui. Nu am platit nici o taxa de timbru...a inceput dosarul...tatal nu se prezinta...am propus 2 martori si judecatoarea mi-a zis ca pana la termenul urmator sa precizez unde lucreaza tatal in vederea stabilirii pensiei (nu mi-a pus in vedere sa platesc nici o taxa pana acum).
Am auzit ca aceasta actiune (de paternitate)se timbreaza...si ca se poate doar pana la primul termen de judecata???
Va rog ajutati-ma....
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ancutica, utilizator
Cel mai recent răspuns: ancutica , utilizator 16:33, 18 Ianuarie 2011
cererea de pensie nu se timbreaza
Eu nu am timbrat cererea de stabilire a paternitatii:((
Ultima modificare: Luni, 17 Ianuarie 2011
ancutica, utilizator
actiunea de stabilire a paternitatii e scutita si ea de plata taxei de timbru. pt incuviintare purtare nume, taxa de timbru e 6 lei si timbru judiciar de 0.3 lei
Multumesc frumos pt. raspunsuri...nu am timbrat pentru incuviintare nume (o sa mi se respinga?)sau pot timbra oricand.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru anelia88 anelia88 buna ziua, am angajat un avocat pentru a intenta un proces de stabilirea domiciliului minorului si pensie alimentara.Avocatul mi-a spus sa ma duc eu sa platesc ... (vezi toată discuția)
Actiune in stabilirea filiatie fata de tata andra-celia andra-celia Buna ziua am si eu o intrebare imi poateti spune si mie cata ma costa sa investesc instanta cu o actiune de stabilire a filiatiei fata de tata?Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Ordonanta de plata 119/2007 fany22 fany22 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, cum se timbreaza o actiune pe oug 119/2007? 39 lei + 0,30 lei? fiindca le-am timbrat pe toate asa, si unele se admit, ... (vezi toată discuția)