avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale concedii medicale
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

concedii medicale

cum poate verifica unitatea daca salariatul este cu adevarat bonlav daca a luat concediu medical?
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 08:45, 9 Aprilie 2008
MERCI MULT
Controlul modului de acordare a concediilor medicale si de eliberare a certificatelor de concediu medical se realizeaza de catre echipe formate din personal din cadrul serviciilor specializate din structura CNAS, respectiv a caselor de asigurari de sanatate. In cazuri justificate, CNAS, respectiv casele de asigurari de sanatate, coopteaza reprezentanti ai Ministerului Sanatatii Publice sau ai directiilor de sanatate publica si ai directiilor medicale ori ai structurilor similare din ministerele si institutiile din administratia publica centrala cu retea sanitara proprie.
Controlul se realizeaza ca urmare a sesizarii casei de asigurari de sanatate de catre platitori, precum si prin sondaj, la initiativa autoritatilor abilitate sa realizeze controlul.
dicimihaela a scris:

cum poate verifica unitatea daca salariatul este cu adevarat bonlav daca a luat concediu medical?



Daca aveti organizatie sindicala sau comitet de sanatate si securitate in munca si daca acest lucru e prevazut in c.c.m la nivel de unitate , se pot efectua contoale de catre o echipa formata din reprezentanti ai salariuatilor si patronat.
Oricum daca exista dubii se poate sa nu fie semnat concediul medical, dar trebuie sa se justifice nesemnarea si deci neplatirea lui.
Daca aveti dubii puteti cere expertiza medicala, dar e mai costisitoare decit plata concediului medical. De cite zile e vorba? Angajatotul plateste primele 5 zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizare certificat medical la solicitarea angajatorului ContSters68307 ContSters68307 Imi puteti spune va rog daca angajatorul este indreptatit sa solicite vizarea unui CM, emis de catre un specialist care are deja viza acestuia si a medicului ... (vezi toată discuția)
Plata concediului medical în cazul contractului de management fãrã contract de muncã narcisa75 narcisa75 Salut. Am o problemă şi am nevoie de ajutorul vostru. Prin OUG 37/2009 s-a înfiinţat la unitatea unde lucrez, funcţia de director coordonator. S-a emis ... (vezi toată discuția)
Verificare concediu medical anyanton8 anyanton8 Avem o angajata care are concediu medical cod idem.01 si ne-a anuntat ca este si insarcinata, dar niste terte persoane ne-au anuntat ca defapt ea in aceasta ... (vezi toată discuția)