avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 464 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj - data inceperii dreptului de indemnizatie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj - data inceperii dreptului de indemnizatie

V-as ruga respectuos sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema in ceea ce priveste data de referinta de la care o persoana beneficiaza de somaj. Sa fiu mai explicit: Fratelui meu i-a incetat c.i.m. pe data de 01.09.2010. In termenul de 30 de zile a depus declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte ca nu are loc de munca si ca nu realizeaza venituri. Finalizarea dosarului si data stabilirii dreptului de indemnizatie a avut loc la pe data de 13.01.2011, intrucat a trenat modul in care s-a obtinut un document de la unul din angajatori, care anterior intrase in insolventa. Cei de la Agentia fortelor de Munca i-au spus fratelui meu ca nu va putea beneficia de indemnizatia de somaj din data incetarii c.i.m., ci incepand cu luna februarie a.c.
Va multumesc si va asigur de toata consideratia mea.
Cel mai recent răspuns: Cristina Galis , Contabil 09:00, 18 Ianuarie 2011
Asa este din luna urmatoare depunerii actelor.Insa poate sa-l actioneze in judecata pe angajatorul care a tergiversta situatia si sa-i ceara daune
Faptele sunt consumate. Daca actioneaza angajatorul in judecata cerand daune va trebui sa timbreze iar in cazul lui cred ca nu ii prinde bine o cheltuiala in plus. De asemenea, va fi greu sa demonstreze reaua intentie a angajatorului care poate motiva intarzierea prin neprezentarea fratelui dvs. dupa actele necesare, etc. Ii doresc sa isi gaseasca un loc de munca cat mai repede.
Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor de somaj alina_25 alina_25 Am o amica a lucrat la un magazin de haine cu forme m legale timp de 11 luni de zile dupa care acel magazin a dat faliment cand s-a dus sa isi faca ... (vezi toată discuția)
Somaj caniculesei caniculesei Am fost data in somaj incepand cu 01.07.2008, insa nu mi-a fost acceptat dosarul pentru inscriere, deoarece angajatorul nu mi-a virat sumele cuvenite la ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in somaj din concediu crestere copil robertferenczik robertferenczik sotia mea doreste sa intre in somaj deoarece firma unde a lucrat inainte si suspendat activitatea pana in luna mai 2017.am fost la somaj si mi-au cerut o ... (vezi toată discuția)