avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 269 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general FACTURARE
Discuție deschisă în Contabilitate în general

FACTURARE

Buna dimineata
Va rog sa ma ajutati intr-o problema.
Ca firma care vinde online, am anuntuti pe site-ul EBAYA, unde preturile afisate sunt in lire si se incaseaza in lire, fiind vorba de clienti din afara tarii. Deci in contabilitate incasarile sunt trecute pe banca in valuta.
De pe acest site am primit o comanda de la un client din Romania, el a platit in lire.
Factura tr facuta in lire sau lei? Tinanad cont de incasarea in lire eu as face-o din programul contabil SAGA pe care il folosesc din iesiri valuta, deci in lire, tot odata amintesc ca pe factura se va tipari si valoarea in lei.
Dar fiind vorba de client roman se poate fasctura in valuta?
Cum ar tr sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 00:23, 19 Ianuarie 2011
Factura o faceti in lire sterline. Cum de altfel aveti si incasarile. Iar vanzarea nu s-a produs in Romania ci in Marea Britanie (ebay.co.uk - nu ?)
Evident ca orice program de contabilitate inscrie si valoarea in lei intro factura in valuta, deoarece contabilitatea in Romania se tine in lei. Clientul dv. nu are insa nevoie de o factura in lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E factura - pfa in romania, servicii în afara ue Radiana2024 Radiana2024 Bună seara. Este obligatorie înscrierea la E Factura în cazul meu? Situatie: am un PFA înființat în August 2023. Lucrez de acasă, din România, pentru o ... (vezi toată discuția)
Incasare in valuta luciapap luciapap Buna ziua, am facut o facura pt exterior care sa incasat in banca in euro, cum se inreg in conta? Factura se inreg la iesiri in valuta? se trece in lei sau in ... (vezi toată discuția)
Export produse uk AlexAFP AlexAFP Situatie: Firma A cumpara de la B produse electrocasnice. Pret ipotetic 10 lei + TVA. Firma A incheie contract cu Amazon.co.uk pentru a vinde acele ... (vezi toată discuția)