avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... casatoria dintre o minora de 15 ani jum si un adult
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

casatoria dintre o minora de 15 ani jum si un adult

sarutmana!am un prieten de 24 d ani militar care a cunoscut o fata de 15 ani jum de la un centru de plasament si s.au indragostit.aqm ea a fugit de acolo si s.a dus la el kiar dak acum o cauta politia si cei de la centru.fata a ramas insarcinata si vor sa se casatoreask.e posibil sa o ia de sotie dak ea nu are 16 ani impliniti???????ii va implini in aceasta vara,dar nu poate sa mai stea ascunsa pana atunci si vor sa o rezolve mai repede. multumesc frumos si astept raspuns cat mai repede posibil.multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 11:43, 18 Ianuarie 2011
Va voi raspunde cu chiar textul legal aplicabil, din Codul Familiei actualizat :
"Art. 4
(1)Bărbatul se poate căsători numai dacă a împlinit vârsta de optsprezece ani, iar femeia numai dacă a împlinit şaisprezece ani.
(2)Cu toate acestea, pentru motive temeinice, se poate încuviinţa căsătoria femeii care a împlinit cincisprezece ani. Încuviinţarea se poate da de preşedintele consiliului judeţean sau de Primarul General al municipiului Bucureşti în cuprinsul căruia îşi are domiciliul femeia şi numai în temeiul unui aviz dat de un medic oficial.
"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ma casatoresc, sunt minora arina.dan arina.dan Buna seara. Am 15 ani, sunt cu un baiat (20 ani) de 1 an, vreau sa ma casatoresc cu el, parintii mei sunt divortati, sunt in custodia mamei impreuna cu sora ... (vezi toată discuția)
Varsta casatorie simona35 simona35 Buna ziua. Daca implinesc 18 ani peste 3 luni,si am facut toate aranjamentele pentru nunta luna aceasta,cum pot sa fac sa ma casatoresc inainte de a implini 18 ... (vezi toată discuția)
Varsta pentru casatorie alin241 alin241 am o prietena de 16 ani eu am 27 ani ma pot casatori cu ea? (vezi toată discuția)