avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se intampla cu contractul incheiat de o persoana ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se intampla cu contractul incheiat de o persoana decedata?

Daca titularul contractului [FURNIZOR] a decedat este obligat cineva sa plateasca in continuare la [FURNIZOR] avand in vedere ca inainte cu doua luni si_a prelungit abonamentul si a beneficiat de un aparat de telefon.Aceasta persoana aera singura nu a avut copii era divortata si locuia in chirie.Eu nu am vazut in contract [FURNIZOR] sa se specifice ceva despre ascendenti sau descendenti.
va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 10:06, 21 Ianuarie 2011
buna ziua.
dar nici mama nu e obligata?

multumesc mult pt raspuns
Daca nici ea nu a acceptat succesiunea, nu.

Chiar daca era in contract o astfel de clauza, mi se pare abuziva, cum sa dispunem noi, in timpul vietii, de patrimoniul altei persoane, chiar daca ne este ascendent, dupa ce decedam? Ma indoiesc ca exista o astfel de clauza, si chiar daca ar exista, nu o obliga cu nimic pe mama dvs.

Doar daca era fidejusor ( garant) sau co-debitor. Asa, neacceptand succesiunea, nu trebuie sa platiti nimic.
nu era nimic din toate astea.
multumesc mult de tot.
Numai mostenitorii care au acceptat succesiunea preiau drepturile si obligatiile defunctului. In lipsa descendentilor (copii, nepoti de fii) mostenitori sunt parintii si fratii. Cu conditia sa accepte succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa un frate necasatorit maria21_maria maria21_maria buna ziua, fratele mamei mele a decedat si nu a fost casatorit si nu a avut copii . ei au fost doi frati dupa mama . bunicii au divortat cand cei doi ... (vezi toată discuția)
Moștenirea in cazul recăsătoriei Maria20211 Maria20211 Daca un bărbat cu doi copii a rămas văduv, s-a recăsătorit și cu a doua soție a mai avut un copil , cum se împarte averea la nepoții lui ? Copii ... (vezi toată discuția)