avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt riscurile contractarii unui imprumut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt riscurile contractarii unui imprumut notarial fara garantii?

buna ziua.am onevoie urgente de o suma de 15000 euro iar ultima solutie pentru a-i obtine e de a contracta un imprumut notarial fara garantii.as vrea sa stiu care sunt riscurile la care ma expun atat eu cat si familia mea?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:08, 20 Ianuarie 2011
Daca platiti datoria la data stabilita in contract, nu riscati nimic.

Daca nu platiti, veti fi executat silit.
chiar daca nu detin absolutnimic pe numele meu?
Se pot popri venituri, se pot executa silit bunuri mobile/imobile.
Garantati cu bunurile dvs. prezente si viitoare, deci daca va angajati cu carte de munca, se poate popri salariul. Daca mosteniti ceva, se poate executa silit etc.
Daca stiti ca nu veti dobandi nici un bun si nici un venit, atunci creditorul nu are ce executa, logic.
Toate cele de mai sus sunt perfect valabile pentru imprumuturile contractate cu bancile sau institutiile financiar nebancare.
Dar oare de ce am impresia ca aici vorbim de un imprumut luat de la o anumita persoana, care in limbajul comun se numeste "camatar"? Ca prea e totul urgent...
Iar in acest caz, stim cu totii ca "executarea" poate fi si de alta natura...:hammer:
:training: :((
Daca are dreptate colegul, eu va sfatuiesc sa va mai ganditi...Nu v-as dori sa aveti de-aface cu camatarii...atat dvs. cat si familia dvs.! Mai bine vindeti ceva...

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma sa scap de santajul camatarilor! claudia2503 claudia2503 Buna dimineata. Ajutati-ma, va rog, sunt disperata! In urma cu un an am luat cu imprumut de la o colega suma de 5000 lei. Insa aceasta a facut contract ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita catalinmihai catalinmihai Buna seara, Imi cer scuze ca va deranjez, dar am nevoie urgent de un raspuns din partea dumneavoastra. Fratele meu a facut un credit pe adresa casei ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)