avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... care sunt riscurile contractarii unui imprumut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

care sunt riscurile contractarii unui imprumut notarial fara garantii?

buna ziua.am onevoie urgente de o suma de 15000 euro iar ultima solutie pentru a-i obtine e de a contracta un imprumut notarial fara garantii.as vrea sa stiu care sunt riscurile la care ma expun atat eu cat si familia mea?
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 09:08, 20 Ianuarie 2011
ce clauze ar trebui specificate in contract ca respectivul sa nu poata aduce modificari contractului in nestirea sau fara acordul meu,sau sa-l impiedice in a-mi face vizite neasteptate la domiciliu?multumesc anticipat celor ce mi-au raspuns si celor ce-mi vor raspunde.
Contractul nu se poate modifica unilateral. Nu aveti ce clauza sa inserati, se subintelege.
De asemenea nu puteti sa il impiedicati sa va faca vizite la domiciliu. Daca savarseste o fapta penala, puteti sa chemati politia si/sau sa ii faceti plangere penala ( de ex. daca intra in casa fara acordul dvs. - violare de domiciliu, daca va loveste sau va ameninta etc.).
creditorul mi-a spus ca-mi poate Acorda creditul cu buletinul si o factura de utilitati....la ce credeti ca i-ar putea folosi acea factura de utilitati avand in vedere ca locuinta unde locuiesc nu e pe numele meu,ci a familiei mele?
labtecom007 a scris:

locuinta unde locuiesc nu e pe numele meu,ci a familiei mele?

Adica a parintilor? Sau a sotiei, ca bun propriu...? Oricum, indiferent a cui este, creditorul nu va putea urmari si executa silit decat bunurile aflate in proprietatea dvs., asa cum v-au spus si colegii mei. Daca dvs. nu aveti nici un bun mobil sau imobil in proprietate, logic ca respectiva persoana nu va avea ce urmari.
Dar, inca o data, eu va sfatuiesc sa incercati sa gasiti o alta cale de a face rost de respectiva suma. Mai bine va imprumutati de la toata familia, rude, prieteni, jumatate de oras, dar nu va legati la cap cu un camatar! Ma rog, decizia va apartine, dar daca tot ati cerut un sfat, o parere, cred ca ar trebui sa tineti cont de ea, macar si intr-o mica masura. Sau macar sa va dea de gandit... :hm:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutati-ma sa scap de santajul camatarilor! claudia2503 claudia2503 Buna dimineata. Ajutati-ma, va rog, sunt disperata! In urma cu un an am luat cu imprumut de la o colega suma de 5000 lei. Insa aceasta a facut contract ... (vezi toată discuția)
Somatie executare silita catalinmihai catalinmihai Buna seara, Imi cer scuze ca va deranjez, dar am nevoie urgent de un raspuns din partea dumneavoastra. Fratele meu a facut un credit pe adresa casei ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)