avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Insolventa-persoana fizica
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Insolventa-persoana fizica

Buna tuturor.Spuneti-mi va rog daca fiul meu in varsta de 23 ani a ramas de 2 ani de zile fara munca si nu si-a mai putut plati ratele la banca poate declara insolventa?Si ce ar trebui sa faca?Momentan are domiciliul in Germania si urmeaza sa primeasca aprobare de lucru.Si chiar daca incepe lucrul nu o sa poata sa trimita o suma lunara foarte mare,iar institutia de recuperare datorii nu accepta o rata mica.Ce e de facut?


Cu respect
Cel mai recent răspuns: aura_1 , utilizator 17:23, 23 Octombrie 2011
Nu se poate declara insolventa unei persoane fizice INCA!!!
Daca flacaul nu are nimic pe numele lui(casa, masina, terenuri, actiuni etc) banca nu poate sa ii ia decat boii de la bicicleta.
Iar recuperatorii nu sunt atat de inteligenti sa stie cum se face executarea pe salariul baiatului intr-un stat membru UE;)
Va multumesc foarte mult pentru raspuns,dar si pentru incurajare.


Cu respect C.
Buna ziua, am mai scris si pe un alt topic deoarece nu l-am gasit pe acesta. Daca este vreo problema rog un moderator sa stearga unul din ele. Mi se pare insa mai potrivit ca mesajul meu sa apara aici.

De circa un an de zile veniturile noastre au scazut considerabil, ajungand in acest moment la un "deficit" de peste 1000RON. Printre alte carduri de credit, aceasta situatie ne-a gasit si cu un imprumut la CEC care in momentul (de fapt in imprumut de refinantare)pe care, in momentul in care l-am contractat parea la fel de usor de platit ca un abonament la RATB, de exemplu.

Acum nu mai avem posibilitatea sa achitam rata integrala decat poate daca am renunta la mancare si plata intretinerii pe care si asa o achitam cu dificultate si intarzieri.

Am achitat la CEC cat s-a putut, intre 6-700RON, rata fiind de 750 lunar. Dupa 3 astfel de plati am ajuns restantieri cu dosar la o firma de recuperare, sau cam asa ceva. CEC nu considera achitarea ratei si daca lipseste 1Ban. Ei isi trag dobanzile, rata nefiind considerata ca achitata.

Am semnalat inca de anul trecut aceasta situatie CEC-ului care a "venit" cu niste propuneri de reesalonare pe 5 luni respectiv un an, in care noi trebuia sa platim doar dobanda de circa 500RON si dupa un an de exemplu crestea rata in asa fel incat am fi platit in plus 3000euro!

Am mai semnalat inca o data acum cateva zile, ca practic nu avem de unde sa achitam rata integral si ne-au dat un raspuns laconic ca mai pot prelungii maxim cu un an perioada de creditare si rata o sa scada cu "aproximativ 60lei".

Credeti ca ne putem apara sau sa ii obligam in vreun mod legal pentru a obtine o reducere a ratei cu cel putin 100-150RON?

Printre altele voi incepe de saptamana viitoare o campanie pe Facebook precum si pe siteurile pe care le administrez pentru a da un semnal de alarma tuturor oamenilor de buna credinta care se gandesc sa mai contracteze un imprumut.

Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dumneavoastra.

Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
roberth, utilizator
Nu stie nimeni sa raspunda sau nu doreste?
trebuie sa platesti
nu exista insolventa pers fizice

Alte discuții în legătură

Insolventa persoana fizica ContSters95692 ContSters95692 As dori cateva sfaturi de la cineva autorizat in urmatoarul caz: Am fost pana de curand cadru militar activ, iar recent mi-am depus demisia. Aflandu-ma ... (vezi toată discuția)
Problema cec - redirectionare rata catre primarie (plata amenda) rousseau07 rousseau07 Parintii mei au facut acum cativa ani un imprumut la CEC, imprumut pe care inca il restituie luna de luna. Ieri sora mea a fost sa plateasca rata, banii i-au ... (vezi toată discuția)
Schimbarea proprietarului al unui contract ipotecar july81 july81 Buna ziua, problema mea e legata de un apartament. In urma cu 3 ani, parintii mei au achizitionat un apartament printr-un imprumut de la cec, binenteles ... (vezi toată discuția)