avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ratele o povara daca sunt cu dobanda variabila...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ratele o povara daca sunt cu dobanda variabila...

salutare, am vandut un teren extravilan arabil in valoare de 2000 ron. eu am niste credite de nevoi personale fara garanti sau ipoteca in valoare totala de cam 50.000 roni. salariu meu este 1700 iar ratele de 1.350,am incercat sa le refinantez si altele... sa am doar un credit dar nu ma incadrez in salariul de 1700 (trebuia 1900 sa pot sa refinantez#-o si RATA ERA DE 900 RON=D>)...sincer ma-m tot saturat sa ma rog de ei sa gasim o solutie sa platesc mai putin....eu daca numai platesc peste 3-6-9 luni banca poate sa invoce legea pauliana la teren.. terenul a fost vandut la o cunostinta. va multumesc mult
Cel mai recent răspuns: katalin_simplu , utilizator 12:08, 19 Februarie 2011
Astfel de dispute se solutioneaza numai in instanta. In functie de situatia concreta faptelor instanta poate sa decida anularea c-v sau nu.
katalin_simplu a scris:

am lu-at legatura cu un avocat si mia spus........ Cumparatorul este aparat de registrul si daca creditorul n-a facut nici-o proprirea inainte, este titular fara amenintare. alti spun ca se poate alti ca nu.

Teoretic, daca creditorul nu a notat la C.F. existenta dreptului sau de creanta, neexistand d.p.d.v. legal nici un impediment pentru ca vanzarea-cumpararea sa se incheie, cam greu se poate dovedi/se va putea dovedi, fraudarea intereselor creditorului...in conditiile in care, acesta nu a depus un minim de diligente pentru ocrotirea/apararea drepturilor sale (de creanta- in speta).

Astfel cum a mentionat anterior @grandanat, doar instanta poate sa hotarasca legalitatea incheierii unei astfel de conventii, in situatia in care, aceasta este contestata.
terenul a fost cumparat cand aveam deja creditele....cand te duci la banca sa pui ipoteca pe un teren extravilan arabil ti se spune ca nu se poate ca nare valoare.( ca su se poate construi pe el )..
Asupra cereri introduse de np x xxxxxxx privind intabularea sau inscrierea provizorie, si in baza documentelor atasate: - act notarial nr,xxxxxx emis de bnp xxxxx : vazand referatul asistentului-registrator, in sensul ca nu exista piedici la inscriere, fiind indeplinite conditiile prevazute in legea 7/1996 republic ata. dispune admiterea cereri cu privire la : -imobilul cu nr cadastral xxx ,inscris in cartea funciara xxxxx ( provenita din cartea funciara de pe hartie cu nr xxx / xxxxxx avand propietarii: EU in cota de 1/1 de sub b.1; -se intabuleaza dreptul de propietate cumparare mod dobandire conventie in cota 1/1 de sub b.1 asupra a1 in favoarea : noului propietar necasatorita , sub b/2 din cartea funciara xxxxx (provenita din cartea funciara de pe hartie cu nr xxx)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Drept de preempțiune - teren extravilan - arabil bună ziua, ... sebastianflaviu sebastianflaviu Drept de preempțiune - teren extravilan - arabil Bună ziua, Aș dori să știu dacă dreptul de preempțiune se mai aplică și în 2023. Sau mai ... (vezi toată discuția)
Credit cu ipoteca pe teren tanasieadriana tanasieadriana Mai revin cu o intrebare :se poate face credit de refinantare cu ipoteca pe un teren extravilan? (vezi toată discuția)