eu am cumparat casa si o 2 treimi din curte de la tatal meu prin contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager in favoarea lui. suprafata totala a curtii este impartita intre mine si sora mea care detine o treime, la fel prin acelasi tip de contract. in contractul meu este specificat la un moment dat ca eu voi folosi cele 2 treimi cu treimea surorii mele, in indiviziune.asta inseamna ca eu nu pot face iesirea din indiviziune atata timp cat traieste tata??? sau cum??? eu nu am clauza de intretinere in favoarea tatalui meu doar ca si-a pastrat uzufructul pe durata vietii.
Atentie domnule ,dvs aveti nuda proprietate asupra suprafetei de teren iar tatal dvs dreptul de uzufruct asupra acestuia.Puteti face iesirea din indiviziune dar in proces trebuie sa figureze si tatal dvs in calitate de uzufructuar.
Pe de alta parte dvs ,nu aveti dreptul sa folositi terenul decat dupa moartea tatalui dvs,deci daca se supara ,poate lua anumite masuri care sa nu va convina.Mai bine stati linistit.
Ce ziceti de o actiune de evacuare din imobil promovata de tatal dvs?Si vreau sa stiti ca are castig de cauza.Aveti doar nuda proprietate ,sunteti proprietar doar cu numele deocamdata.Faceti cum apreciati ,consultati si pe altcineva.Oricum un act poate fi desfiintat daca sunt motive intemeiate.Cert este ca dvs nu aveti dreptul sa locuiti in casa si nici sa folositi terenul decat dupa decesul tatalui dvs.Poate nu v-a explicat nimeni ce inseamna uzufructul viager cand ati semnat actul la notar.