avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 258 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot sa beneficiez de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot sa beneficiez de somaj?

Am o vechime in munca de peste 25 ani.
In ultima perioada am lucrat la o socitate cu CM pe perioada nedeterminata pina la data de12 ianuarie 2011. De la aceasta data sunt in preaviz urmand a se intocmi actele de somaj. Din luna octombrie 2010 am fost in concediu fara plata, ca urmare m-am angajat la o alta societate cu CM pe perioada determinata , contractul imi expira la data de 31 martie 2011.
As vrea sa stiu daca voi putea beneficia de somaj dupa expirarea CM pe perioada determinata.
Mentionez ca in ultimii 10 ani nu am avut intrerupere pe cartea de munca si nici nu am beneficiat de somaj.
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 08:19, 19 Ianuarie 2011
Daca este asa cum relatati, la incetarea contractului incheiat pe durata determinata, va puteti inregistra la somaj deoarece aveti 12 luni cotizate in ultimele 24 de luni de la incetare.
Aceste contracte sunt legat intocmite, inregistrate la ITM si cu plata la zi a tot ceea ce inseamana contributie la asigurarile sociale.
Societatea la care am lucrat cu CM pe perioada nedeterminata, zice ca dupa terminarea preavizului sa merg la somaj iar eu nu doresc sa uzez de somaj pana dupa data la care imi expira CM cu perioada determinata mai precis 31 martie 2011.
eu nu doresc sa uzez de somaj pana dupa data la care imi expira CM cu perioada determinata mai precis 31 martie 2011


Nici nu puteti atata timp cat aveti alt contract de munca, fie el si pe durata determinata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre somaj nutu elena nutu elena am o perioada de 12 luni lucrate din care 6 luni lucrate intr\'o societate si 6 intr\'o alta societate.La ultimul loc de munca,am avut contract de munca ... (vezi toată discuția)
Incetare cim pentru a beneficia de somaj anymaryh anymaryh Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o solutie la aceasta problema : un angajat are cim pe perioada determinata de 3 luni (23.01.13 - 22.04.13) pe perioada ... (vezi toată discuția)
Dacã am avut contract de muncã pe perioadã nedeterminatã iar acum mã voi angaja pe perioadã determinatã voi beneficia de indemnizaþie pentru ccc? Cristina293 Cristina293 Buna ziua, doresc sa va adresez urmatoarea intrebare: daca am avut contract de munca la o firma pe perioada nedeterminata, am lucrat 8 luni si urmeaza sa ma ... (vezi toată discuția)