avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 640 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Distrugere oglinda retrovizoare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Distrugere oglinda retrovizoare

Buna seara. Faptele au decurs in felul urmator: a fost un incident in trafic intre mine si un vecin. Respectivul m-a acuzat ca am distrus oglinda retrovizoare a masinii lui si paguba a fost evaluata la 1000RON. Am primit o amenda administrativa cf art 441/1 ccp in valoare de 200 RON, si cheltuieli judiciare de 70 RON cf art 443 cpp, in oct 2010. Pe acestea le-am platit luna trecuta.
Intrebarea mea este urmatoarea: ca sa-si recupereze contravaloarea oglinzii de 1000 RON, trebuie sa se constituie parte civila si sa ma dea in judecata? cat timp are la dispozitie sa ma dea-n judecata?
se poate prescrie dupa o anumita vreme?
Cu multumiri, Mihai!
Cel mai recent răspuns: Dumitru Beniamin Hotea , Consilier juridic 01:21, 19 Ianuarie 2011
Poate sa se constituie ca parte civila in procesul penal , sau poate sa ceara prin actiune separata in instanta civila repararea prejudiciului cauzat prin infractiune.
Dreptul la actiune este supus termenului general de prescriptie (3 ani )

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere oglinda retrovizoare masina myky.myky27 myky.myky27 As dori sa ma ajutati cu un sfat. in 2009 tatal meu a fost acrosat cu oglinda retrovizoare a unui vecin, insa noi nu am depus plangere impotriva lui. dupa ... (vezi toată discuția)
Cerere despagubire cnadnr tataye51 tataye51 Va retin atentia in legatura cu un eveniment rutier petrecut saptamana trecuta. Ma deplasam impreuna cu familia spre litoral pe \\\\"Autostrada soarelui\\\\" ... (vezi toată discuția)
Inselaciune horia2010 horia2010 vreau sa initiez o actiune in instanta pentru inselaciune ma adresez cu o cerere tribunalului (judecatoriei) sau trebuie sa fac o plangere la procuratura sau ... (vezi toată discuția)