avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Repartizare partiala profit 2010
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Repartizare partiala profit 2010

Buna ziua,

As dori sa stiu daca pot repartiza o parte din profitul anului 2010 pe rezerve, o parte acoperire pierdere si restul sa-l las nerepartizat pana in anul 2012

Multumesc
Cel mai recent răspuns: marianjianu , utilizator 10:55, 19 Ianuarie 2011
Modul de repartizare a profitului este stabilit de catre AGA, respectiv prin decizie a asociatului unic (depinde de forma de organizare si componenta actionariatului firmei dvs.).
Situatiile sunt prevazute si reglementate atat de Codul fiscal, cat si de legea contabilitatii. Mai multe nu va pot spune, deoarece informatiile pe care le-ati furnizat sunt mult prea "subtiri". In principiu se poate, daca se respecta conditiile si limitarile legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cont 117 bastti bastti Buna As vrea sa stiu cum se mai lucreaza cu contul 117. De exemplu pot acoperi pierderea din anii anteriori(debit 117) cu creditul contului 4551 ? Dar ... (vezi toată discuția)
Pierdere contabila microintreprindere simina_anca simina_anca Pana in 2009 societatea a fost platitoate de impozit microintreprindere, in 2010 platitoare de impozit pe profit, in 2011 din nou microintreprindere. In 2009 ... (vezi toată discuția)
Repartizarea profitului anului 2009 maricos maricos la sf anului 2009 am profit 1169 lei si am facut inregistrarea 129=117 1169 lei este bine si ce inregistrari trebuie sa mai fac cu privire la ... (vezi toată discuția)