am primit acasa o somatie in legatura cu faptul ca am de restituit o sumain termen de 15 zile.suma respectiva reprezinta indemnizatia ptr.crestere copil pe care spun dansii ca mi-ar fi trimis-oin plus,deoarece concediu crestere copil se terminase.ce se intampla daca nu restitui acesti bani in termenul limita?adica mai exact ce inseamna executare silita in acest caz?
Mergeți și cereți lămuriri cu privire al pretinsa suma pe care ați datora-o.
Solicitați justificări privind aceasta suma.
Dacă va considerați nedreptățit, formulați contestație la executare.
Ei pot intenta o actiune civila in instanta in restituirea platii nedatorate, in urma careia vor putea obtine recuperarea silita a sumei platite din eroare.
situatia dvs este reglementata de art.371 si urmatoarele din c.pr.civila, ca idee sumele datorate si care nu sunt platite de buna voie se executa silit. atentie ,se pot aplica si dobinzi. pentru a incepe executarea trebuie insa o hotarire a instantei investita cu formula executorie. daca stiti ca sunteti dator,sfatul meu este sa achitati suma creditorului..daca nu, puteti face contestatie la executare. :surrender:
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Cum e posibil asa ?
Tabita27
Buna am o intrebare,despre un caz al mamei mele din 25 aprilie 2016 pana in ziua de azi trage din salar cam 900 de lei ,si am scos de la banca acte din care ... (vezi toată discuția)