Ma confrunt cu urmatoarea situatie :
Un angajat ( aflat de 9 luni in c.m. - suferind de neoplazie, din pacate ) s-a prezentat ieri ( 18.01.2011) cu :
- Certif. med. pt. lunile decembrie 2010 si ianuarie 2011.
- Decizie de pensionare emisa in 11.01.2011 cu termen de revizuire in 10.01.2012.
Nelamurirea mea este : cu ce data incetez CIM , avand in vedere ca are c.med. toata luna ianuarie ?
Pe de alta parte, Decizia de incetare a CIM nu este unaul dintre actele care se depun la Casa de Pensii ? ( iar eu il intarzii daca ii fac decizie cu 01.02.2011 )
Aceasta decizie medicala este emisa de Casa Teritoriala de Pensii - Buzau (de care apartine angajatul ), si chiar m -am cam pierdut pe traseu, (nemaiavand pana acum o situatie de acest gen), adica mai trebuie depus ceva la Casa daca de acolo este deja emisa Decizia ?
Daca are cineva rabdare sa citeasca .......... va rog dati-mi un sfat sau macar o parere !
MULTUMESC MULT !
Incetare CIM se face cu prima zi dupa terminarea CM.Daca concediul medical inceteaza pe 31.01.2011 incetare cim se face cu 01.02.2011. Intre timp se depune dosarul de pensie la Casa de pensii cu decizia de pensionare de la firma in care se specifica"propus la pensie invaliditate incepand cu data de 01.02.2011 si restul de acte........
Decizia despre care vorbiti este emisa de catre Comisia Medicala a Casei de pensii si nu are legatura cu decizia pe care trebuie sa o emiteti dvs.
Mi se pare mai corecta varianta cu incetarea CIM dupa ultima zi de CM, pt. ca altfel cum ramane cu zilele de CM neplatite? Totusi, vorbim de un om care sufera de o boala ( probabil ) incurabila !
Nu pot sa-i spun sa mearga cu CM sa i-l plateasca CAS sau cine o vrea !
Destul i-si bate SISTEMUL joc de noi toti, daca o mai facem si noi intre noi...........
S-a inteles gresit - in ceea ce priveste Decizia !
Ma refeream la Decizia in urma caruia omul primeste pensie.
Sigur ca nu are legatura cu Decizia de Incetare a CIM pe care o emit eu ; era chiar trist sa confund lucrurile in asemenea hal !!!
Revin cu precizari:
Decizia de pensionare cu termen de revizuire 2012 este emisa de Comisia de Expertiza medicala in cadrul Casei de Pensii.
Dvs emiteti decizie de incetare CIM la data curenta in care specificati ca : incepand cu data de ....01.02.2011 inceteaza plata indemnizatiei pentru incapacitate temporara de munca si totodata incepand cu data de 01.02.2011 solicita pensie de invaliditate, ... urmand sa primiti de la Casa de Pensii o alta decizie"DECIZIE PRIVIND ACORDAREA PENSIEI DE INVALIDITATE."
S-ar putea ca decizia sa o primiti ulterior datei de 01.02.2011(sau o primeste decat persoana in cauza si treb sa v-o aduca), DAR dvs incetati CIM si completati revisalul la data de 01.02.2011. Va spun din proprie experienta avand mai multe cazuri asemanatoare.
Succes.