avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIONARE MEDICALA - Neclaritati din p.d.v. al ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIONARE MEDICALA - Neclaritati din p.d.v. al angajatorului

Ma confrunt cu urmatoarea situatie :
Un angajat ( aflat de 9 luni in c.m. - suferind de neoplazie, din pacate ) s-a prezentat ieri ( 18.01.2011) cu :
- Certif. med. pt. lunile decembrie 2010 si ianuarie 2011.
- Decizie de pensionare emisa in 11.01.2011 cu termen de revizuire in 10.01.2012.
Nelamurirea mea este : cu ce data incetez CIM , avand in vedere ca are c.med. toata luna ianuarie ?
Pe de alta parte, Decizia de incetare a CIM nu este unaul dintre actele care se depun la Casa de Pensii ? ( iar eu il intarzii daca ii fac decizie cu 01.02.2011 )
Aceasta decizie medicala este emisa de Casa Teritoriala de Pensii - Buzau (de care apartine angajatul ), si chiar m -am cam pierdut pe traseu, (nemaiavand pana acum o situatie de acest gen), adica mai trebuie depus ceva la Casa daca de acolo este deja emisa Decizia ?
Daca are cineva rabdare sa citeasca .......... va rog dati-mi un sfat sau macar o parere !
MULTUMESC MULT !

Cel mai recent răspuns: carmen.balan1967@yahoo.com , utilizator 14:11, 20 Ianuarie 2011
Doamnelor, legal este odata cu emiterea deciziei de pensionare. am inteles ca s-a emis una pe 11.01.2011. Rationamentul este simplu... daca a iesit la pensie, nu mai este salariat, deci nu mai beneficiaza de concediu... studiati va rog codul muncii la sectiunea incetarea raportului de munca
Nu pot spune ca rationamentul dvs. este gresit !
Totusi, din punctul meu de vedere, calitatea de salariat inceteaza atunci cand inceteaza raportul de munca. Avand in vedere faptul ca are un certif. med.pt. per. 01-31.01.2011, eu voi emite decizia in termen de 5 zile de la data la care am luat la cunostinta de existenta respectivei decizii, cu precizarea ca decizia emisa de mine i-si va produce efectele incepand cu data de 01.02.2011.
Eu asa consider ca este corect, din toate punctele de vedere.
Multumesc, oricum, pt. raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revisal - cum inregistrez incetarea activitatii unui salariat care a comunicat decizia tarziu BG BG Va rog sa-mi sugerati o solutie la urmatoarea problema: Un angajat trimite la sediul firmei astazi 10.01.2012 o decizie asupra capacitatiide munca, datata ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal aureliadinu aureliadinu buna ziua am urmatoarea nelamurire: pe data de 31.01.2011 imi inceteaza contractul de munca la societatea unde lucrez, avand un CM cu perioada ... (vezi toată discuția)
Decizie medicala asupra capacitatii de munca carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Am un angajat care s-a prezentat cu DECIZIE DE PENSIONARE emisa in data de 11.01.2011 si cu un concediu medical pe toata ... (vezi toată discuția)