avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testamentul intre soti ; contractul de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testamentul intre soti ; contractul de intretinere

Am si eu nevoie de cateva lamuriri.....dar mai intai sa va expun datele problemei.
Sot si sotie, in varsta de 75 ani si casatoriti de 50ani , fara copii, parintii lor nu mai sunt in viata, dar fiecare avand frati si surori. Amandoi si-au facut intre ei un testament (la notariat) prin care isi lasa unul altuia toata averea(bunuri mobile si imobile).
Intrebarea este : daca atunci cand unul dintre ei a decedat, rudele celui decedat au dreptul la o parte din avere sau pot ei ataca testamentul?
Daca ei fac un contract de intretinere cu un nepot.....ce costuri implica acel contract (ma refer la taxe notariale, impozit, etc) si ce riscuri exista ca acel contract sa fie atacat (sau reziliat) de rudele celor doi .....
Cel mai recent răspuns: Smaranda Bara , Avocat 12:00, 12 Aprilie 2008
taxele se invart in jurul acelora care se platesc pt o vanzare-cumparare

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract intretinere elenus.pisi elenus.pisi Buna ziua! Am facut cu bunica mea un contract de intretinere in urma creia ea mi-a lasat casa. Vreau sa stiu daca dupa decesul ei imi poate ataca cineva ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara mostenitori rezervatari dariad dariad In cazul dezbaterii unei astfel de succesiuni, cum se procedeaza? Caz concret. Persoana care decedeaza se presupune ca a lasat un testament sau a avut ... (vezi toată discuția)
Care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de moștenirea unei familii (părinți și fiu)? BG BG Va rog sa-mi sugerati care este actul cel mai potrivit pentru a putea beneficia de mostenirea unei familii, dupa decesul proprietarilor si a fiului ... (vezi toată discuția)