avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Stiu ca am gresit, dar nu am avut incotro si am condus ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Stiu ca am gresit, dar nu am avut incotro si am condus sub influenta alcoolului

care sunt consecintele,sunt sofer profesionist dar eram cu turismul propietate personala,am baut dar pt ca tatal meu sufera de o boala grava am fost nevoit sa urc la volan ghinionul a facut sa fiu surprins de organele de control,nu m-am sustras am fost docil si am suflat in etilotest am avut 0,69 in aerul expirat singe dupa doua probe am avut 1,01 si 1,21am cerut recalcularea probelor iar la recalculare a iesit 1,41,la ce sa ma astept acum ,am permis de 20 de ani nu am avut abateri si nici accidente rutiere,nu am cazier judiciar daca stie cineva si poate sa ma ajute cu o informatie ar fi ok ,nu ma intereseaza permisul stiu ca se anuleaza restul ma intereseaza mai pot fi liber mai pot munci ::(:(:(:(
Cel mai recent răspuns: motanul2000 , utilizator 12:33, 20 Ianuarie 2011
Puteti invoca cazul fortuit si sa sustineti ca desi erati in stare de ebrietate,nu ati avut intentia sa conduceti pe drumurile publice,dar a intervenit aceasta situatie critica care a fost independenta de vointa dvs.si pe care nu ati conceput-o si nu ati urmarit-o .Dar ar mai trebui sa aratati si de ce nu ati solicitat masina salvarii...


Cauza care inlatura caracterul penal al faptei,
prevazute in cap. V, t. II, art.47, C. pen., partea generala.Potrivit legii, nu constituie infractiune fapta prevazuta de legea penala, al carei rezultat este consecinta unei imprejurari care nu putea fi prevazuta (ex.explozia unei grenade din cauza unor saptaturi).Cazul fortuit exclude vinovatia persoanei si caracterul penal al faptei deoarece actiunea sau inactiunea, care a produs rezultatul periculos, a intrat in concurs cu o forta straina de cunostiinta si vointa persoanei, intereventia acestei forte imprevizibile (imprejurare, eveniment) dand nastere unui rezultat pe care faptuitorul nu l-a conceput si nu l-a urmarit.Cazul fortuit inlatura si raspunderea civila.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
nu pot invoca motivul salvari deoarece mama mea uitase sa-i cumpere analgezice pt ameliorarea durerilor iar eu eram singur acasa si de unde ma aflu in com CORNETU trebuia sa ajung urgent la o farmacie, la momentul respectiv ora 22.45 nu era niciun prieten langa mine cu permis de conducere sa ma ajute, am fost nevoit sa merg personal pt. ca durerile erau insuportabile, precizez ca tatal meu sufera de o boala grava cronica si daca as fi stiut ca ceea ce ii alina durerea ca medicament nu o mai am in casa as fi facut escala inainte sa AJUNG ACASA SI SA CONSUM ALCOOL.
Am crezut ca l-ati transportat pe tatal dvs.cu autoturismul....
Cooperati cu organele de ancheta,fiti sincer in declaratii,aratati ca regretati fapta....si poate veti scapa cu o pedeapsa cu suspendare,pt ca la aceasta imbibatie alcoolica,este greu de crezut ca procurorul va aplica amenda administrativa.
Cred ca ar trebui sa apelati neaparat la un avocat care sa va reprezinte.
Dar ,ati dat vreo declaratie la politie,in momentul in care ati fost oprit?Este important aspectul.
am dat o declaratie la politie am fost docil si cooperant cu organele de ordine ,am specificat in declaratie de ce eram la volan am recunoscut si recunosc si regret fapta dar nu stiu ce urmeaza e clar ca voi avea nevoie de un avocat asta credeam si eram convins ca asa va fi dar,specific ca declaratia atunci cind sa intimplat mi-a fost luata pe capota masini la spitalul UNIVERSITAR BUCURESTI unde am si dat probele de singe ,am spus in declaratie ca m-am deplasat la acea ora si in conditiile existente datorita tatalui meu .
Este un aspect important,pentru ca erati in stare de ebrietate cand ati scris declaratia,iar un avocat bun poate specula.

Alte discuții în legătură

Buna ziua! mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere in stare ... Madalin1981 Madalin1981 Buna ziua! mi s-a intocmit dosar penal pentru conducere in stare de ebrietate,nu am fost eu la volan ci proprietarul autovehiculului...el neavand permis de ... (vezi toată discuția)
Am fost depistat cu alcoolemie de 2 grame la mie în mașina împotmolită pe un drum agricol. se poate considera faptă penală ținând cont de faptul că nu eram în deplasare? Merladi 1959 Merladi 1959 Ma aflam pe un drum agricol (intre ogoare) cu autoturismul împotmolit. Poliția rurală a fost informată si in final cu consimțământul meu am dat proble ... (vezi toată discuția)
Alcool volan.1.42 etilotest si 2.48 in sange, prima greseala ... Cr75 Cr75 Alcool volan.1.42 etilotest si 2.48 in sange, prima greseala din viata pe care o regret,am avocat din oficiu , ce sentinta pot primi ,se merita sa pun alt ... (vezi toată discuția)