avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Data iesirii la pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Data iesirii la pensie

Buna ziua, sun nascuta in mai 1954, am 3 copii, facultate la zi 3ani, si o vechime in munca de 15 ani. Va rog sa-mi spuneti daca ma pot pensiona anticipat. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:24, 19 Ianuarie 2011
1. Pentru o femeie nascuta in mai 1954 varsta standard de pensionare este de 59 de ani si 9 luni, stagiul complet de cotizare este de 29 de ani si 6 luni iar stagiul minim de cotizare este de 14 ani si 6 luni.
2. Deoarece indepliniti conditia stagiului minim de cotizare va puteti pensiona de limita de varsta la 59 de ani si 9 luni, adica in februarie 2014.
3. Pentru a beneficia de pensie anticipata aveati nevoie de un stagiu de cotizare de minimum 37 ani si 6 luni.
4. Pentru a beneficia de pensie anticipata partiala aveati nevoie de stagiul complet de cotizare de 29 de ani si 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de urmas sau ajutor social? costin_84_d costin_84_d Buna ziua as avea urmatorul caz:femeie nascuta 17-06-1954 cu stagiu de cotizare de 21 ani.sotul a decedat acum 2 ani cand inca nu iesise la pensie.acum nu are ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata sincaalina sincaalina Buna ziua! Am o colega care ar dori sa se pensioneze anticipat dar nu cunoaste conditiile in care o poate face si nici procentul de penalizare . Este nascuta ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas ioana diana ioana diana Buna ziua. Ma numesc Diana Petrescu si sunt eleva. Tatal meu a fost pensionar, a murit acum 3 ani, iar eu fiind minora si eleva am beneficiat si beneficiez de ... (vezi toată discuția)