avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... o amenda de 200 lei...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

o amenda de 200 lei...

salut , am primit 2 foi de la politie pe una scrie "somatie" si pe una "titlu executoriu"... pe aia cu somatie scrie "Daca in 15 zile de la primirea somatiei nu veti achita sumele mentionate..se ca proceda la aplicarea modalitatilor de executare silita.....
Ramanem in continuare la dispozitia dunmneavoastra si va..."
iar pe cealalta foaie scrie "numele si prenumele..
domiciliul
si alte date de identificare..."

ce vreau sa va intreb... daca nu o platesc .. ce se va intampla... ce pot pati? explicati-mi pe intelesul meu.. adik nu in termeni juridici ... multumesc astept raspunsuri ..
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 15:30, 16 Aprilie 2008
cred ca pentru ultraj... eram mai multi.. si eram beti.. si ne-au dus la sectie...ei ne-au injurat.. i-am injurat si noi pe ei.. si ne-au dat amenzi la toti.. a 2 a zi am fost la sectie ca sa dam declaratie.. am semnat.. si mi-a dat amenda.. am rupt-o imediat dupa ce am iesit din sectie...

deci vreau sa stiu... daca nu o platesc... ce mi se intampla... cel mai grav lucru,care mi se poate intampla? sry daca va stresez cu intrebarea asta. da is curios si eu .. sa stiu daca o platesc sau nu:|
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2008
alejandro, utilizator
avTodincaVeronica a scris:

Varsta mai tanara nu e oscuza pentru incalcarea legii.
Daca nu mai lucrati, o sa astepte pana lucrati pentru a va executa silit. Daca trec 3 ani si nu reusesc, ati scapat.
Dar, pe de alta parte, nu stiu daca merita sa pasititi in viata de adult cu asemenea datorii. Pentru 200 de lei, nu stiu daca merita atatea emotii.

5 ani.
am nevoie de un raspuns... mi-a zis un baiat ca cica daca nu o platesc... fac puscarie... absurd zic eu.. da ? e adevarat..sry de insistare
Ultrajul este infractiune si ai fi fost amendat in cazul acesta doar prin ordonanta procurorului sau hotarare judecatoreasca.
Din cate ai scris am inteles ca ai in fata un inscris intitulat "proces-verbal de contraventie", intocmit de politie. Daca e amenda contraventionala, nu faci puscarie- inchisoare contraventionala nu mai este.
Daca ar fi o amenda penala, atunci neplata ei s-ar putea sa-ti dea neplaceri mari, se poate transforma in zile de inchisoare.
Totusi, pentru o amenda de 200 de lei merita atatea emotii si nelinisti?
Ai gresit! de ce nu platesti?
In viata totul se plateste, mai devreme, sau mai tarziu...

In momentul in care vei lucra, se va face poprire pe salar, dar nu se stie cand ai nevoie de vreun act pentru angajare, de vreo adeverinta si, dupa parerea mea, chiar nu merita incapatanarea...

Alte discuții în legătură

Amenda jandarmerie. x3v1lx x3v1lx Am primit o somatie de la Consiliul Local, directia impozite si taxe locale, pt plata unei amenzi vechi de aproximativ 1 an. ... (vezi toată discuția)
Prescriere amenda de circulatie Cosmin Andronic Cosmin Andronic Buna ziua, Ma numesc Andronic Cosmin si va cer sfatul in privinta unei chestiuni ce tine de plata unei amenzi de circulatie din 2004. O sa scriu direct la ... (vezi toată discuția)
Am luat amenda rat si mi-a venit scrisoare de la anaf (minor) BogdanXKR BogdanXKR Buna ziua,am luat acum cateva zile o amenda la rat pe baza ca nu aveam bilet(nici casa nu gaseam si nici soferu nu avea,ma rog)si am zis ca e ok ca imi vine ... (vezi toată discuția)