avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ante-contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ante-contract vanzare-cumparare

Buna seara!
Am incheiat un ante-contract de vanzare cumparare in urma cu 7 ani, pentru o posibila mostenire(un apartament care a fost nationalizat) cu obligatia ca, cumparatorul sa suporte toate cheltuielile de judecata care intervin datorita legii 112, dar procesele nu s-au termicat inca si nu sunt nici in curs de finalizare! Mentionez ca suma este modica, am incercat re-negocierea ante-contractului dar m-am lovit de un refuz categoric, in ante-contract este o clauza in care se stipuleaza ca in cazul in care m-a razgandesc(eu ca si vanzator) sa despagubesc cu de 15ori suma mentionata!
Ce alternative am in re-negocierea contractului(nu vreau sa pacalesc persoana respectiva pt ca a dat ceva bani la avocati in atatia ani, dar nici nu vreau sa fiu pacalit) sau rezilierea contractului!
Multumiri anticipate!

P.S. Ante-contractul nu are termen limita
Ultima modificare: Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Alex0804, utilizator
Avand in vedere clauza respectiva este de preferat sa mai aveti rabdare si veti cumpara imobilul in litigiu.
Eu sunt cel care vand prin ante-contract, iar cel care cumpara nu vrea re-negogierea!
Ce pot sa fac!
Multumiri anticipate!
Daca in cei 7 ani beneficiarul promisiunii de vinzare a executat clauzele contractuale cu buna credinta nu cred ca puteti obtine rezolutiunea antecontractului.Doar daca nu ar exista vreun motiv de nulitate absoluta ceea ce presupune cunoasterea mai multor aspect de amanunt ale acordului de vointe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pre contract detalii raluca tivichi raluca tivichi daca se poate imi puteti spune mai exact ce ar fi in favoarea mea sa mai stipulez in pre contract pe langa : 1.transferul de propietate se va face in ... (vezi toată discuția)
Contract - promisiune de vanzare cumparare r111 r111 Am cumparat un imobil cu un credit ipotecar de 55.000euro. Acum vrand sa vand acest imobil mi-am gasit un cumparator, cu care m-am inteles la suma de ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune sau reziliere TYLER TYLER Buna ziua, tuturor! Ma confrunt cu o situatie: inscrierea intr-un antecontract de vanzare cumparare a unui bun imobil a unor clauze contractuale. Cunoscand ... (vezi toată discuția)