avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract - promisiune de vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract - promisiune de vanzare cumparare

Am cumparat un imobil cu un credit ipotecar de 55.000euro.
Acum vrand sa vand acest imobil mi-am gasit un cumparator, cu care m-am inteles la suma de 70.000euro, restul de plata la banca fiind de 50.000euro.Cumparatorul nu are suma toata si nici conditii de a face un alt credit sau de preluare a creditului meu. La o negociere am hotarat sa facem un contract de promisiune de vanzare cumparare, sa-mi dea suma de 20.000euro ca un avans, sa plateasca el ratele in numele meu in continuare timp de un an- timp in care el zice ca face rost de bani -
spera sa -si rezolve actele necesare obtinerii creditului.
Ce clauze am putea trece in acest contract de promisiune pt a avea el siguranta ca eu nu ma razgandesc si i cer casa inapoi si pierde cei 20.000euro si ratele platite lunar la banca ?
Ce riscuri am eu?
Aceasta promisiune se poate nota in CF?
Va rog poate aveti o alta varianta de a rezolva acesta problema .
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 18:29, 28 August 2011
Cel mai bine adresati-va bancii respective pt a va descarca de sarcini, respectivul cumparator devine titularul obligatiei in schimbul pretului de 20 de mii, daca banca accepta toata lumea e multumita. Daca nu chestiunea devine compicata....pt ca nu prea vad cum a-ti putea incheia un ante-contract in adevaratul sensal cuvantului , poate doar o cnventie cu pact comisoriu si in forma autentica.Clauzele pot fi diverse in funtie de doleantele partilor.
Mihai-Jus a scris:

....pt ca nu prea vad cum a-ti putea incheia un ante-contract in adevaratul sensal cuvantului , poate doar o cnventie cu pact comisoriu si in forma autentica.

Conventia fiind ce? nu tot un contract? (in cazul de fata, antecontract)

Care este diferenta dintre antecontract, antrecontract in adevaratul sens al cuvantului si conventie?

Apoi, de ce neaparat in forma autentica?

Daca nedumeririle mele par nejustificate, nu trebuie sa raspundeti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prima casa..... ducaandreea ducaandreea am semnat cu o firma de constructii un antecontract de vanz-cumparare apartament pt care doresc sa obtin un credit prin programul Prima Casa. pt acest ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare-cumparare sorinacho sorinacho detin un apartament si doresc sa il vand. potentialii proprietari detin o parte din suma, iar restul de bani se obliga sa mi vireze intr-un cont in decursul a ... (vezi toată discuția)
Urgent! cum pot cumpara apartament ce are 2 ipoteci? Corina_Creanga Corina_Creanga vreau sa cumpar un apartament , care are 2 ipoteci. cum trebuie sa procedez? proprietarul vrea sa facem un precontract cu suma unei ipoteci si intr-o luna ... (vezi toată discuția)