avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general persoana fizica - am inchiriat un camion unei pers. ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

persoana fizica - am inchiriat un camion unei pers. juridice/nelamuriri

Eu ca pers.fizica detin un camion pe care l-am inchiriat in baza unui contract de cedare a folosintei bunurilor( inregistrat la finante ).
In contract se stipuleaza chiria lunara pe care trebuie sa o primesc si alte aspecte legate de faptul ca utilizatorul se obliga sa plateasca toate cele legate de folosinta acestui camion (combustibil, piese pt.reparatii+reparatii, asigurari).
Intrebare:
1. Eu trebuie sa imi cumpar un chitantier si sa tai chitanta pt. suma reprezentand chiria de la pers.juridica?
2.Pers.juridica are voie sa isi deduca cheltuiala cu asigurarile RCA ale camionului chiar daca asiguratorul a scris numele meu pe polita de asigurare? sau cheltuiala cu amortizarea? metionez : camionul nu este amortizat integral.

Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 19:00, 19 Ianuarie 2011
1. Asigurarea este in sarcina proprietarului.
2. Amortizarea se calculeaza numai pentru mijloacele fixe inregistrate in patrimoniul societatii ! Poate amortiza pe perioada contractului numai sumele legate de modernizarea sau rep. capitale a acestuia, daca se justifica economic !!!
3. Daca va plateste chiria cu bani lichizi, intocmeste dispozitie de plata catre casierie, pe care o semnati la primirea sumei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare + cheltuieli cu auto cristian_conea cristian_conea Sunt titular de Intrepr.Individ., neinregistrat in scopuri de TVA. Am achizitionat auto pe firma la data de 1 iulie 2013 cu 72000 lei. Utilizez auto si in ... (vezi toată discuția)
Chelt. cab. medic de familie expro expro un cabinet medic de familie poate sa inchirieze un autoturism de la o persoana fizica? contractul trbuie inregistrat la finante? ce cheltuieli poate deduce ... (vezi toată discuția)
Contractul de comodat nicoletapasca10 nicoletapasca10 BUNA ZIUA Am la o firma X o speta : un contract de comodat , incheiat intre o persoana fizica si o persoana juridica X, prin care , pers. fizica ii da ... (vezi toată discuția)