avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 742 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Formalitati de publicitate imobiliara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Formalitati de publicitate imobiliara

Va rog sa -mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a " indeplini formalitatile de publicitate imobiliara "
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 15:40, 20 Ianuarie 2011
va adresati unui expert pentru efectuarea cadastrului , el se va ocupa si de intabulare .Lista cu experti se gaseste pe site
formalitatile de publicitate imobiliara presupun doua aspecte:
1. Inscriere in CF
2. Acordare numar Cadastral (cu documentatie topo - si masuratori efectuate de un autorizat)

Gasiti la OCPI din jud dvs lista cu autorizatii cadastru. Acestea fac masuratori si documentatia pentru obtinerea nr cadastral. Dar eventualele acte necesare inscrierii in CF se obitin in parte de la primarie sau in caz de succesiune, etc prin notar.
Dupa cum v-au spus si colegii mei, luati legatura cu o persoana fizica/juridica autorizata pentru a va intocmi documentatia cadastrala, iar in ceea ce priveste actele de proprietate, sa aveti pregatite copii legalizate dupa acestea, certificat fiscal in original, o eventuala adeverinta de rol (dupa caz, desigur), daca vorbim de o sentinta civila ca act, obligatoriu sa aveti si o copie simpla dupa raportul de expertiza (in caz ca a existat in dosar), daca aveti certificat de mostenitor, atasati copia xerox dupa actul de proprietate al autorului (defunctului) sau, in lipsa acestuia, anexele 1 si 2 eliberate de Primărie, etc.
Dupa cum vedeti, problema este destul de complexa, dar raspunsurile oferite pana acum va ofera o baza de plecare in demersurile dvs.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru certificat de mostenitor dddgab dddgab Buna ziua. Am dobandit o casa la tara prin mostenire, acum 10 ani. Am aflat ca trebuie sa fac niste formalitati pentru inregistrare la cadastru. Ce ar trebui ... (vezi toată discuția)
Intabulare ceangau vasile ceangau vasile costa o intabulare pentru o casa la tara cu 2 camere???si unde trebuie sa ma adresez?? (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa fac o intabulare!va rog,ajutati-ma! adrian_h adrian_h Buna seara!Zilele trecute,am facut succesiunea dupa bunica mea,procedura prin care eu am cules intreaga mostenire,datorita faptului ca mama mea a renuntat la ... (vezi toată discuția)