avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1022 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract cu firma in insolventa. cum se reziliaza?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract cu firma in insolventa. cum se reziliaza?

buna ziua,
situatia e urmatoarea - am o conventie de vanzare-cumparare cu o firma care acum e in procedura de faliment. care e mersul exact al lucrurilor? am actionat firma in judecata pentru rezilierea contractului prin prisma neindeplinirii obligatiilor, dar constat ca e foarte mare taxa de timbru. cum se procedeaza cu contractele intre firmele aflate in faliment si cealalta parte contractuala, la finalul procedurii? e mai intelept sa astept pana la sfarsit (sau mai iefint) ?
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 21:09, 11 Februarie 2011
daca firma este in faliment trebuie sa depuneti la tribunal o cerere de somare a firmei pentru plata restantelor, astfel veti intra in comitetul creditorilor
in cazul in care NU depuneti aceasta cerere NU VETI PRIMI NIMIC

consultati legea 85/2006 privind procedura insolventei

PS: NU confundati FALIMENTUL cu PROCEDURA INSOLVENTEI (falimentul face parte din procedura insolventei si este ultima etapa de parcurs a unei firme care nu mai are lichiditati)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu firma in insolventa. cum se reziliaza? ovidiu_r ovidiu_r buna ziua, situatia e urmatoarea - am o conventie de vanzare-cumparare cu o firma care acum e in procedura de faliment. care e mersul exact al lucrurilor? am ... (vezi toată discuția)
Faliment limerom limerom Am cateva intrebari legate de falimentul unei societati comerciale al carui asociat unic si administrator sunt. 1 Care sunt consecintele falimentului in ceea ... (vezi toată discuția)
Lichidare voluntara - lichidare judiciara ENGFULL ENGFULL se poate cere lichidarea voluntara .... ce reprezinta in fapt aceasta procedura si ce etape trebuiesc parcurse lichidarea voluntara se confunda cu cererea ... (vezi toată discuția)