avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 250 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e posibil ca un angajator sa retina un act de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e posibil ca un angajator sa retina un act de identitate al unui salariat invocandu-i un motiv ca afraudat firma?

e ceva nemaintalnit: un salariat in functia de sofer la o firma de distributie a fost chemat in biroul directorului general si sub pretextul ca ar vrea sa vada permisul de conducere al acestuia daca este de profesionist i l-a retinut deoarece i s-a spus ca a sustras 800 lit.de combustibil din masina pe care o conducea timp de 2 luni , desi masina este echipata cu GPS,i s-a pus la dispozitie ca a avut opriri de 15 - 16 secunde in localitatea de domiciliu dar nu la domiciliul lui si presupune directorul ca a sustras atunci combustibilui, soferul a motivat ca a facut aceste opriri deoarece a dat sotiei sale medicamente pt.copil, si ca nu este posibil ca sa sustraga combustibilul, apoi l-a invitat la biroul personal unde angajatul a dat o declaratie in care si-a sustinut nevinovatia, apoi a fost chemat a doua zi adica maine sa-si dea demisia fiind amenintat ca patronul va depune permisul la politie si i se va face dosar penal pt. ca el trbuie sa-si recupereze paguba,Dvs. ce parere aveti cum ar trebui sa procedeze eu l-as sfatui sa nu-si dea demisia, are dreptul sa-iretina permisul de conducere care este procedura?va multumesc si va rog daca se poate sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: jondoe1 , utilizator 22:00, 19 Ianuarie 2011
raspunsul este nu, categoric nu poate...:confused:
nu are voie sa retina permisul.sa nu-si dea demisia.plangere la politie,itm,eventual plangere penala.
ca sa fie considerat hot trebuie ca o instanta de judecata sa hotarasca acest lucru

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un angajator extrem de abuziv madylumy madylumy buna ziua, revin si eu cu o situatie pe care am relatat-o acum aprox.2 luni si la care au intervenit cateva modificari: pe scurt: un angajator in urma unor ... (vezi toată discuția)
Agresiune in timpul serviciului Elena.1980 Elena.1980 Buna ziua, In timpul serviciului, lucrez ca sofer, am fost agresat in trafic de catre o persoana in stare de ebrietate, mi-a sarit in fata iar dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Mutare autovehicul după accident AlexxeyGhimis AlexxeyGhimis Bună ziua, acum 3 zile am dat mașina unui prieten să o conducă eu eram în partea dreaptă acesta a intrat cu mașina într-un cap de pod și sa lovit la ... (vezi toată discuția)