Am si eu o nelamurire:
In decembrie 2006 am fost angajata la o primarie in functia de consilier juridic debutant pe perioada determinata de 3 luni, care mi s-a prelungit, ulterior - in octombrie 2007 dand examen pentru perioada nedeterminata, in urma caruia mi s-a incheiat un contract de munca pe perioada nedeterminata.Angajarea pe perioada determinata si cea de nedeterminata au fost fara intrerupere, deci am avut continuitate. In luna iulie 2007 am facut o cerere de concediu pe anul 2007 in care mi s-au aprobat 10 zile.Eu stiu ca am dreptul la 21 zile de concediu conform HG. nr. 250/1992, datorita faptului ca am pana in 10 ani vechime.Deci, avand pe anul 2007 doar 10 zile de concediu, asta inseamna ca mi-au ramas 11 zile de concediu pe anul 2007 neefectuat.Le mai pot cere in 2008, diferenta de 11 zile ce nu le-am efectuat in anul 2007?Conform carui articol?Este vorba de art.141 din Codul muncii?Este legal?
Art.141 alin.(3) Angajatorul este obligat să acorde concediu, până la sfârşitul anului următor, tuturor salariaţilor care într-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihnă la care aveau dreptul.
Da , aveti dreptul sa va efectuati diferenta de concediu pana la sfarsitul anului 2008.
Normal ca e legal, ca de aia este prevazut in codul muncii;)
in perioada 15.12.2006 am fost angajata pana in martie 2007 pe per.determinata, pe urma prelungire de contract si in timpul asta de prelungire am dat examen pt. perioada nedeterminata.Am avut dreptul la 10 zile de concediu, asa am primit, dar diferenta de concediu daca vreau s-o iau,i se intampla ceva angajatorului ca eu nu am fost trecuta in grafic?
Concediu 2008
i0n
va salut,
lucrez la o societate tip SRL cu contract individual de munca pe durata nedeterminata
24 de zile de concediu pe an
din zilele aferente anului ... (vezi toată discuția)