avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura fiscala + aviz de expeditie sau doar factura ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura fiscala + aviz de expeditie sau doar factura fiscala?

Buna seara!
Sunt la inceput de drum si as dori sa ma lamuresc in privinta catorva aspecte:
- daca si de ce factura fiscala trebuie insotita de avizul de expeditie?
- in cazul in care facturile si avizele emise sunt create in excel pot avea acelasi numar si serie?
-daca pe avizul de expeditie trebuie sa apara si valoarea marfii nu numai cantitatea?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters161855 , utilizator 21:05, 11 Februarie 2011
avizul de expeditie serveste la baza justificarii proprietatii marfii pe timpul transportului daca factura nu este emisa in momentul achizitiei si incarcarii

dupa emiterea facturii (daca dvs sunteti furnizorul) sunteti nevoit sa expediati factura

factura si avizul nu au aceleasi nr de inregistrare, decat numai daca ati emis de la inceput avize, iar apoi facturi (ex: am emis 100 avize dupa care 100 facturi... la avizul 100 si factura 100 tot nr 100 va fi, dar daca am emis 50 facturi, iar la sfarsit 10 avize, factura 50 are nr de inregistrare 50, avizul 10 are nr de inregistrare 10)
fiecare document se inregistreaza cronologic si sistematic

avizul de expeditie este asemanator unei facturi, are aceleasi campuri care trebuie completate pentru marfa distribuita/achizitionata, deci, trebuie si cantitate, si valoare, si pret unitar, absolut tot ;) (poti vedea pe net un model... desi eu stiu ca din orice program de conta se genereaza avize si se numeroteaza automat)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitatea marfurilor alina.morutan alina.morutan La o soc com la care acelasi produs se vinde cu diferite ad com care este documentul justificativ care trebuie intocmit pentru a scadea mf de pe stoc la ... (vezi toată discuția)
Termen valabiliitate aviz de insotire al marfurilor ContSters250895 ContSters250895 avand in vedere k clientii ii caut si pot aparea si alte probleme(defectiuni,urgente,etc). (vezi toată discuția)
Contabilitate-second hand petrescufelicia petrescufelicia sunt I.I. second hand, cum inregisrez in contabilitate factura de marfa la Kg. adusa din Germania, cum platesc impozite si ce trebuie sa fac sa lucrez legal?Am ... (vezi toată discuția)