avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe si impozite

1. Sunt presedintele unei asociatii de proprietari. Eu, presedintele comisiei de cenzori si administratorul avem,pe baza de mandat venituri. Totodata suntem si pensionari.
Pana in decembrie 2010 plateam la stat doar impozitul de 16%. Ce obligatii avem acum, prin noul cod fiscal, pe care trebuie sa le declaram in formularul unic 112.
2. Deasemeni avem angajata din 2005, prin conventie civila cu 2 ore/zi, o ingrijitoare ( in varsta de 30 ani) pentru care plateam impozit si Cass 5.2, respectiv 5.5%. Persoana respectiva vine si nu vine zilnic, dar intotdeauna cand se ridica gunoiul (2ori/saptam,ana), de aceea nu am avut curaj sa-i facem carte de munca. Acum ce trebuie sa declaram prin formularul 112. Nu am depus niciun document la ITM. Acum va trebui sa depunem ceva?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters178043 , utilizator 21:44, 5 Februarie 2011
Problema dvs. este de fiscalitate la bugetul statului / asig sociale!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce contributii se platesc la asociatiile de locatari cu conventii civile liliana-gina liliana-gina Buna ziua. Doresc si eu un ajutor daca se poate,avem 4 conventii civile .dintre care unul este cenzorul care are cm in alta parte ,presedintele este pensionar ... (vezi toată discuția)
Obligatii buget asoc propr. machiador machiador Subiect: obligatii fiscale la buget Pentru o asoc. propr. e corect cum am procedat privind retinerile la buget ,astfel: - pt.functia de presedinte ... (vezi toată discuția)
Contributia fnuass pentru presedintele si cenzorul asociatiei de proprietari Mitica49 Mitica49 Buna ziua, Neavand specializare in domeniul financiar-contabil, as dori sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: notiunea de \"contributie de asigurari ... (vezi toată discuția)