avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 333/2003 si Legea 61/1991
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 333/2003 si Legea 61/1991

Locuiesc in com. Priponesti, jud. Galati si am primit doua procese-verbale de amenda de cate 500 RON in 04.05.2007 si 09.08.2007 pentru ca nu m-am prezentat la postul de politie sa fac serviciul de paza in comuna, in lunile respective, conf. Lg.333/2003 si Lg.61/1991, dupa cum este mentionat in hartiile trimise de politie.
1. Aceasta nerespectare a planificarii de catre mine este pedepsita cu amenda?
2. Si locuitorii din mediul urban sunt obligati sa pazeasca obiectivele publice prin rotatie sau acest lucru este valabil doar pentru locuitorii din mediul rural.
3. Daca numai locuitorii din mediul rural sunt obligati la serviciu de paza (si amendati daca nu se prezinta la datorie) nu este vorba de discriminare?
Cel mai recent răspuns: manolebenieamin , utilizator 17:34, 17 Mai 2009
Va multumim f. mult pentru "interventie" si pentru "sfat". Este o dovada ca va intereseza situatia locuitorilor din mediul rural, lucru care nu poate decat sa ne bucure. Din pacate pentru d-stra si din fericire pentru noi (cei din mediul rural), situatia s-a rezolvat, Legea a fost modificata (de anul trecut), locuitorii din mediul rural nu mai sunt OBLIGATI sa efectueze serviciul de paza obsteasca, acest serviciu fiind asigurat de persoane angajate si platite in acest scop ("dupa buget"-ul fiecarei comune). Deci, cel putin in acest domeniu, nu se mai poate vorbi de discriminare si despre incalcarea drepturilor fundamentale ale omului!
Cu convingerea ca persoanele bine intentionate si bine pregatite precum d-stra contribuie f. mult la atingerea scopului nostru comun, "o viata decenta pentru toti locuitorii Romaniei" (si respectarea legilor...macar cat de cat...) va multumesc si va urez mult succes.
Cu stima si respect Manole Benieamin

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea serviciului de paza obsteasca clauex clauex salutare vin cu o intrebare putin mai ciudata,si anume: o cunostinta a primit urmatoarea citatie de la primarie ,,Va facem cunoscut ca la datele mai sus ... (vezi toată discuția)
Paza comunala ionsilviu ionsilviu Buna ziua , va rog sa faceti putina lumina in cazul meu . Locuiesc intr-o comuna din jud.Prahova si avem politie in comuna + politie comunitara si nu stiu de ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru lipsa de atestat a paznicilor rickydei rickydei buna ziua va rog, daca puteti, sa ma ajutati cu o informatie.. cui trebuie sa fie intocmit procesul verbal de amenda pentru lipsa atestatului la ... (vezi toată discuția)