avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt vinovat sau nu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt vinovat sau nu?

In MAI am schimbat 3 telefoane contra un telefon mobil.In 4 IULIE am auzit niste zvonuri ca telefonul ar fii fost furat, si am cerut explicatii celui cu care am facut schimbul.Explicatii nu am primit, doar o bataie in urma caruia am stat 10 zile in spital, m-a desfigurat, rupindu-mi nasul.In 14 iulie am fost la postul de politie, cu telefonul mobil. Acolo mi s-a spus ca ei nu pot verifica daca-i furat, ca nu s-a declarat furtul telefonului. In 22 IULIE am vindut telefonul mobil.In 26 IULIE proprietarul de la care s-a furat telefonul a depus declaratia, din care rezulta ca furtul s-a comis in luna APRLIE, si hotul a recunoscut fapta. Mie mi s-a facut dosar penal pentru tainuire.Nu mi se pare corect sa ma tareasca prin tribunal, cind eu am fost la politie . Cum puteam eu sa stiu exact ca telefonul a fost furat daca proprietarul nu l-a declarat numai in 26 IULIE, data la care telefonul nu mai era in posesia mea.Nu este vre-un termen in care el trebuia sa declare furtul?
Cel mai recent răspuns: ContSters178374 , utilizator 19:25, 20 Ianuarie 2011
primul sfat - angajati un avocat, tainuirea se pedepseste si probatoriul trebuie bine facut ca sa scapati, mai ales ca sunt sigur ca hotul va declara orice ca procurorul sa ceara o pedeapsa mai mica.

in principiu nu sunteti vinovat de tainuire dar acest aspect trebuie analizat cu dosarul pe masa si cu probele de care dispuneti. un avocat ales va este de mare folos si nu va zgirciti la bani, este vorba de libertatea dvs
Trebuie o aparare temeinica si meseriasa pentru a vi se dovedi nevinovatia.
Impotriva dvs,apare cel putin faptul ca v-at fi grabit sa instrainati la randul dvs.telefonul,ceea ce poate induce aparenta de suspiciune.
Nu este vre-un termen in care el trebuia sa declare furtul?

Nu exista termen, decat prescriptia faptei. In cazul furtului actiunea penala se pune in miscare din oficiu, asadar nu putem vorbi de o plangere prealabila in termenul de 2 luni ca in cazul altor infractiuni. Urmati sfaturile de mai sus ale domnului avocat. Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadou!!!-plangere penala??? Cornelia-Amanda Cornelia-Amanda In ianuarie am primit un telefon cadou dar intre timp,mai exact acum 2 saptamani,am pierdut telefonul...si m-am dus la politie(politia de la camin) sa anunt ... (vezi toată discuția)
Cumparare telefon mobil care ulterior s-a dovedit a fi furat nico98 nico98 Buna ziua. La sfarsitul lunii februrie am cumparat un telefon de la cunostinta unui coleg de servici ,cunostinta care a sustinut ca telefonul ii apartine,si ... (vezi toată discuția)
As dori sa stiu ce incadrare am in aceasta situatie cu incadrare penala. toren190 toren190 Acum 1 an sa furat din clasa mea (sunt elev la liceu in clasa 10-a) un telefon. Un alt coleg fusese autorul faptei ,eu nu am participat la actul furtului ... (vezi toată discuția)