va rog sa-mi spuneti daca si cum pot beneficia de compensatia de 15 % din brut platita de angajator timp de cel putin 6saptamani.Precizez ca aceasta compensatie nu este trecuta in ccm al angajatorului.
Si vreau sa mai intreb daca la plata indemnizatiei de maternitate se tine cont de 85% din salariul tarifar (de incadrare) sau din salariul brut total (adica salariu de baza plus sporuri).
Pentru aceasta diferenta eu am depus o cerere, angajatorul nu i-a dat curs, eu i-am trimis o scrisoare in care detaliam temeiul legal (art. 66 CCMUNN 2007-2010), el mi-a trimis un raspuns negativ, eu am deschis actiune la Tribunal iar el a virat suma solicitata (retinand darile corespunzatoare) inainte de primul termen.
Referitor la a doua intrebare, cred ca este vorba de sumele pe baza carora s-a calculat contributia pentru concedii si indemnizatii, deci salariul brut total.
Salariu pt nastere
bianca26
buna ziua. sunt angajata in 2 locuri de munca si am nascut de curand. doresc sa fac o cerere la ambele locuri de munca pt acordarea acelui salariu ajutor, ... (vezi toată discuția)
Declaratie cnpas
mmanuela
Conform art.66 din CCMUNN trebuie platita compensatia de 15% dintre salariul brut si indemnizatia de maternitate. Aceasta compensatie fiind platita din fondul ... (vezi toată discuția)