Buna seara!
Problema mea este urmatoarea: am vandut un autoturism acum 2 ani unei persoane pe baza unui contract de mana.Cum persoana respectiva nu a mai vrut sa facem transferul de proprietate al autoturismului, am fost nevoit sa il actionez in judecata pentru a putea face radierea masinii si scoaterea ei de la plata impozitului.Instanta mi-a dat dreptate si a pronuntat o sentinta prin care obliga Politia rutiera sa il improprietareasca pe cumparator.Problema e reprez. faptul ca Pol. Rutiera a facut apel la sentinta motivand ca de la 01.01.2007 nu mai are competenta sa faca asa ceva si ca Politia care tine de Institutia Prefectului se ocupa cu asa ceva. Apelul a fost acceptat si cazul trimis inapoi la Judecatorie. Acest lucru se intampla in decembrie 2007. De atunci nu s-a mai intamplat nimic.
Astazi am aflat ca cel caruia vandusem masina o vanduse la randului ma departe si tot asa. Tot astazi am primit vizita unei persoane care spune ca a cumparat masina de la altcineva si ca vrea sa facem transcrierea.
Intrebarea mea este: pot eu sa fac un contract de vanzare-cump. cu aceasta persoana? Daca da, ce fel de cererea trebuie sa fac catre Judecatorie pentru a a-mi retrage actiunea din instanta?
1. cazul s-a trimis inapoi la judecatorie spre rejudecare, ar fi normal sa fiti citat deja.
2.Teoretic nu puteti vinde un lucru de doua ori; practic in cazul asta ati scapa si dvs. si actualul proprietar de sirul inscrierilor in CIV-ul masinii.
3. La actiune puteti renunta prezentandu-va in fata instantei in momentul in care veti fi citat, si declarand ca renuntati.
4. Cel mai corect ar fi sa va prezentati la rejudecarea dosarului la Judecatorie cu actualul proprietar, care poate face si el cerere de interventie, si sa solicitati instantei sa pronunte o hotarare prin care sa oblige RAR sa il inregistreze ca proprietar pe actualul proprietar, si sa constate ca dvs. ince[and cu data incheierii vanzarii nu mai datorati impozit pe auto.
dupa cum am spus, apelul Pol Rutiere a fost acceptat iar Tribunalul a desfiintat sentinta si a trimis cauza aceleeasi instante pentru o noua judecare.Deci practic, o iau de la inceput cu judecata.Cel care detine masina in momentul de fata nu este una si aceeasi persoana cu cea cu care ma judec eu. Pers. care a cumparat masina de la mine a vandut-o mai departe catre o alta persoana si pers. cealalta tot asa.
Eu as vrea sa merg sa fac actele necesare vanzarii cu actualul proprietar si apoi sa merg la Judecatorie si sa imi retrag actiunea indreptata catre cel care a cumparat masina acum 2 ani. Se poate? Mai mentionez ca masina in tot acest timp a fost si inca este pe numele meu.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Recititi pct. 2 si 3. Este posibil, practic sa faceti acest act de vanzare.Pentru renuntare va prezentati personal la termen la dosarul de la Judecatorie.
Sau daca stiti inainte sa fiti citat nr. de inregistrare al dosarului (ar trebui sa fie acelasi), depuneti o cerere/declaratie scrisa de renuntare la judecata, dar trebuie ulterior sa urmariti cand se fixeaza termen si se solutioneaza. Atentie, daca paratul a facut cheltuieli de judecata, renuntarea la judecata nu va scuteste de obligatia de a i le plati dvs., daca el va cere instantei acest lucru.
Procura folosire auto
neamar
Buna ziua!
Vreau sa cumpar un autoturism care are pe actele ei un proprietar care a vandut-o altei persoane(cumparator) cu contract de vanzare-cumparare si ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr
braiana
In luna martie 2012 am primit o amenda pentru circulatia fara rovineta de la CNADNR pentru un autoturism pe care l-am detinut pana in anul 2010, avand ca act ... (vezi toată discuția)