avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna seara.Eu si cu mama mea am mostenit 3/4 respectiv 1/4 din casa = teren dupa decesul tatalui.As vrea sa stiu daca pot face o donatie pe partea mea si ce conditii si acte imi trebuiesc.Multumesc.

Cel mai recent răspuns: Tgia , utilizator 21:53, 20 Ianuarie 2011
Multumesc.Intabularea in ce consta si cat dureaza?
Întabularea constă în întocmirea unei documentații cadastrale de către un topometrist pe care apoi, împreună cu alte acte, o va depune la cartea funciară. Văd că ați precizat deja că aveți cadastru. În certificatul de moștenitor se face referire la vreun număr de carte funciară? Dacă la rubrica masa succesorală scrie ceva de genul - ... imobil înscris în c.f 1234 - Cucuieții din Deal, nr. top. 4321, ... atunci imobilul e deja întabulat.
:)Cucuieții din Deal și numerele sunt din burtă ca să vă dați seama cam ce ar trebui să scrie pe acolo;)
O sa verific. Mersi mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la drepturile unui imobil lukyyan4u2 lukyyan4u2 am un imobil in care sunt trecut eu soramea si mama in urma unei succesiuni si ce trebuie sa fac sa o scot pe sora mea din acte deoarece este deacord sa imi ... (vezi toată discuția)
Donatie imobiliara, fara intabulare ContSters61389 ContSters61389 Mama mea are 75 de ani si poseda o gasoniera achizitionata acum 15 ani, pentru care nu a facut inscrierea in Cartea Funciara, si pe care nu o foloseste, avand ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)