avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezolutiune sau nulitate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezolutiune sau nulitate

In anul 2008 am cumparat doua parcele de teren,numite in continuare P2 si P4
Parcelele proveneau dintr-un lot mai mare si au fost dezmembrate la cererea mea.
Intentia era sa construiesc pe fiecare dintre ele cate o casa.
Intelegerea intre mine si cumparator a fost ca pretul sa fie de 70 E/mp,cele doua parcele avand dimensiunea sensibil egala.Aceasta intelegere a fost consemnata intr-un antecontract de vanzare -cumparare.
Am dorit ca parcela P4 sa fie negrevata
Am stabilit cu vanzatorul ca pretul total P4+P2 este de aprox 35000E si ,de comun acord, am convenit ca P4 sa fie platita cu 13000E,platiti din economiile mele, si P2 sa fie platita cu 22 000E platiti dintr-un credit bancar.
Actele s-au incheiat in februarie 2008.
In 2009,2010 am vrut sa construiesc.Am aflat cu stupoare ca terenul P4 este afectat de zona de siguranta a cimitirului aflat in apropiere.
Acest fapt era precizat intr-un act eliberat de Primarie in 2007 pe numele vanzatorului si de care nu am stiut,in mod evident, la data cumpararii.
Nu aveam cum sa aflu de aceasta limitare in ceea ce priveste constructia,deoarece acesasta informatie se furniza numai proprietarului terenului
Nu stiu ce sa fac!
Daca cer rezolutiunea pentru vicii ascunse(cum m-a sfatuit un avocat)in cel mai fericit caz,mi se va restitui numai pretul vanzarii-13000E,desi in mod real terenul a costat 17500E
Ce se poate intampla daca, in actiune ,precizez ca pretul declarat nu a fost cel real?
Ce posibilitati juridice am la indemana?
Va multumesc!



Cel mai recent răspuns: danamihaela , utilizator 15:45, 21 Ianuarie 2011
Trebuie analizate multe aspecte, nu va pot spune eu ce sa faceti...
Depinde care e impozitul pe teren, ce anume reiese din actiuni, din acte, cum e trecut terenul in urbanismul orasului etc.

Mergeti la o consultatie specializata. Sunteti jurist?
Va voi urma sfatul!
Am fost la o consultatie specializata si am sesizat o siguranta mult prea afisata!
Nu,nu sunt jurist insa in ultimii ani am avut multe probleme juridice ce sunt inca pe rol! (revendicari,evacuari,....asta!!!).Am citit mult!!!
Inca o data ,multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren 3 persoane la comun Bubuka Bubuka Cumparare teren la comun Salutare, Doresc sa cumpara o parcela de teren de 500 mp. Vanzatorul are 1500 mp si nu vrea sa vanda parcele de 500 mp ca sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare bunuri viitoare ContSters21743 ContSters21743 Salve. Am un teren langa Vatra Dornei pe care intentionez sa il impart in parcele de cca 1000 mp. Costurile ocazionate de parcelare le-as suporta eu daca ... (vezi toată discuția)
Cumparare terenuri - proceduri Madxwell Madxwell Buna Ziua As dori sa achizitionez un teren in vederea construirii unei case . Care este procedura complecta spre finalizarea tranzactiei ? pamantul este ... (vezi toată discuția)