Buna seara.Am o intrebare:
Sunt proprietara unei case cumparate la tara impreuna cu sotul iar parintii sotului care locuiesc acolo.Ei au contactat o firma privata de constructii civile , iar aceasta nu a efectuat lucrarile in conformitate cu proiectul stabilit.Dupa 5 luni de la data inceperii constructiei in care s-au platit 2 transe de bani , s-a renuntat la serviciile firmei.
Acum dupa aproape 3 luni de la renuntarea serviciilor i-a trimis sotului la locul de munca prin fax o adresa prin care suntem amandoi convocati la o conciliere directa la sediul firmei in care se specifica faptul ca firma a efectuat in totalitate si in bune conditii lucrarile si ca de fapt suntem datori cu aproape 120.000 ron , iar in cazul in care nu ne vom prezenta vom fi actionati in justitie.
In legatura cu faptul ca aceasta firma ca nu a indeplinit normele de constructie stabilite in proiect , mentionez faptul ca desi avea autorizatie de demolare si alta de constructie noua acesta nu a demolat ci doar a renovat constructia veche si a mai ridicat 2 camere.
De asemenea specific ca in aceasta perioada atat eu cat si sotul nu am contactat si nu am fost contactati de patronul firmei , iar toate conversatiile in legatura cu lucrarea efectuata a fost intre parintii sotului si patron.Tin sa precizez ca nu exista nici un precontract sau contract semnat de catre noi sau parintii sotului si nic o stare de lucrari nu a fost facuta nici pe parcurs nici la finalul lucrarilor.
Deci stie cineva daca poate sa ma dea in judecata si eventual sa si castige procesul???
Va multumesc anticipat.
Referitor la ceea ce am scris mai sus , in urma cu cateva zile am primit centralizatorul cheltuielilor la locuinta plus chitanta si facura pe sumele de bani pe care i le-am dat pana acum , insa erau cu data de 01.11.2010 cu toate ca nu mai efecuase lucrari la punctul de lucru de pe 22.10.2010.Iar centralizatoul este listat cu data de 24.11.2010.Totusi , conform centralizatorui locuinta mea este compusa din corp vechi si corp nou , iar totalul cheltuielilor se ridica la la suma de 158.168,43 lei.Vi se pare normal ca o casa formata din 4 camere coste atat????avand in vedere ca nu are toate utilitatile si nici nu a terminat-o la cheie.
Intrebarea mea este urmatoarea:
Daca ma da in judecata si se ajunge la faptul ca trebuie sa dovedesc ca debitul cerut de firma nu este justificat , cine poate cere expertiza tehnica si cine o plateste?Eu sau firma?Daca o cere avocatul meu , o platesc eu?
Totusi astept si sugestii referitor la ceea ce pot face acum...in situatia in care am fost convocata la conciliere de catre avocatul acestuia.
Situatia prezentata este suficient de complicata. Ati fost convoati la conciliere pentru ca este o procedura obligatorie anterior deschiderii procesului. De actionat in judecata, va poate actiona, in ce masura se va putea dovedi ca aveti de plata acea suma sau alta este imposiil de spus. Parerea mea (de vreme ce nu ati avut un contract care sa prevada suma de plata a lucrarilor ) este sa apelati si dvs. la serviciile unui avocat cu care sa va prezentati la conciliere si daca nu se ajunge la nici un rezultat sa va reprezinte si in proces. Este o situatie in care pentru dovedirea pretentiilor va trebui administrat un probatoriu comple si bine gindit...
Transport
kamy_dani
detin o masina cu care am efetuat acum 2luni pt.o firma transport de marfuri in afara tarii.mentionez ca cursele erau efectuate pe documentele firmei pt care ... (vezi toată discuția)