avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie.ore suplimentare neplatite.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie.ore suplimentare neplatite.

buna ziua.am demisionat recent(ne-au amenintat cu comisia de disciplina).as dori sa stiu dak eu si colegii mei am merge in instanta si ne-am cere plata orelor suplimentare am avea castig de cauza?eram platiti pentru 8 ore dar am stat in fiecare zi peste program.avem si caietul de prezenta in care sunt trecute orele reale la care plecam, deoarece in pontaj:rtfm: nu sunt trecute.va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:04, 21 Ianuarie 2011
Se poate sa cereti plata acestor ore daca acel caiet nu o fi disparut, dar si toti colegii va puteti pune martori in cazul unui proces ca sa puteti demonstra ca ati lucrat suplimentar. Urasc chestia cu "ma obliga sa imi dau demisia" , demisia e o hotarare unilaterala a angajatului. Daca va stiati "curati" puteati merge si in comisia de disciplina ca nu e dracul asa de negru, si mai trebuie si dovedit ce abateri ati facut dar ...ma rog! Eu am trecut prin asa ceva acum 2 ani dar aveam copii dupa toate graficele de prezenta,etc le-am pus pe masa si am obtinut ce era al meu fara proces pt ca si-au dat seama ca nu au sanse de castig si sa stiti ca tot acolo lucrez si demisie nu voi semna in viata mea.
Deci sanse aveti doar daca reusiti sa dovediti ca ati lucrat suplimentar impreuna cu acei colegi , nu lasati sa va fie calcate drepturile in picioare...Fuga la instanta, mai aveti 2 ani si 11 luni sa va cereti plata orelor...Bafta!
multumesc mult. stii cumva si daca se mai incheie cartea de munca cu indisciplinat?
sonrisa_niko a scris:

multumesc mult. stii cumva si daca se mai incheie cartea de munca cu indisciplinat?

In conditiile savarsirii unei abateri disciplinare, angajatorul poate decide desfacerea disciplinara a c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediat pentru "indisciplina" iulian_stefan01 iulian_stefan01 Va salut... Am si eu o problema.... Lucrez ca ag. securitate si zilele trecute am fost chemat la sediu firmei pentru a-mi da demisia la cererea sefului.....am ... (vezi toată discuția)
Important !!! buna ziua. vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra. lucrez ... Adruan1985 Adruan1985 Buna ziua. Vin si eu cu o intrebare la dumneavoastra. Lucrez intr-un depozit de 2 ani, si in ultima perioada.. pentru a imi justifica salarul pentru munca in ... (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara ginnyy ginnyy In cazul in care salariatul nu recunoaste fapta in timpul cercetarii disciplinare, pot enumera ca motiv pt inlaturarea apararilor doar referatul intocmit de ... (vezi toată discuția)