avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Se poate acorda indemnizatia de crestere a copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Se poate acorda indemnizatia de crestere a copilului daca nu s-a lucrat cu carte de munca?

Buna ziua! Lucrez de 5 ani de zile cu contract de colaborare, deci nu cu carte de munca, insa am o pensie privata si o asigurare de sanatate privata. Daca doresc sa am un copil, o sa primesc indemnizatia de crestere a copilului daca nu am cele 12 luni lucrate cu carte de munca in acelasi loc de munca? Mentionez ca sunt la zi cu plate impozitului pe profit aferent contractului de colaborare pe care il am in prezent!Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:06, 20 Ianuarie 2011
1. Beneficiati de indemnizatie pentru CCC daca in cele 12 luni premergatoare nasterii obtineti venituri impozabile din salarii, din activitati independente si din activitati agricole.
2. Venitul obtinut de dvs. din contractul de colaborare face parte din veniturile independente (art.46 din Codul fiscal).
3. Dar pe perioada cat beneficiati de indemnizatia pentru CCC trebuie sa renuntati la contractul de colaborare.
4. Puteti sa luati legatura cu Agentia Judeteana de Prestatii Sociale pentru lamuriri suplimentare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului anycyk anycyk Buna ziua! Am cateva intrebari referitoare la modalitatea de acordare a concediului de cresteere a copilului. Eu sunt profesor titular in Romania, dar in urma ... (vezi toată discuția)
Contract de asigurare sociala si ccc vgeorge vgeorge daca inchei un contract de asigurat cu cjp si raman insarcinata pot beneficia de prenatal doi ani de zile ? (mentionez ca este continuitate pe cartea de munca ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si administrator la srl, fara carte de munca, poate beneficia de indemnizatia de crestere a copilului? buzdu_andra buzdu_andra Buna ziua. Sunt asociat unic si administrator al unui srl, nu am carte de munca, iar firma nu a mai avut de ceva timp(1 an) activitate sau profit (deci exclus ... (vezi toată discuția)