avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casatorie - divort Anglia
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casatorie - divort Anglia

Buna,

As vrea sa stiu, daca o casatorie incheiata (intre 2 cetateni romani) in Anglia si neinregistrata in Romania are validitate pe teritoriul Romaniei. In caz de divort actul trebuie inregistrat intai in Romania apoi facandu-se demersurile de divort sau se poate desface si in Anglia? Precizez ca nu exista copii, nici alte bunuri dobandite in timpul casatoriei si ca in urma acesteia unul din parteneri a obtinut drept de munca in Anglia. II va fi acesta revocat in urma divortului?

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Mediator_Bucuresti , utilizator 09:30, 18 Aprilie 2018
divortul trebuie sa se "intample" unde s-a incheiat casatoria...iar chestiunea cu dreptul de munca e o alta "poveste" ( nu are nimic una cu alta)
O căsătorie efectuată pe teritoriul U.E. este recunoscută și produce efecte efecte în toată Uniunea Europeană. Divorțul se poate face și în U.K. și în România chiar dacă nu a fost comunicat autorităților române. Recomandarea este să efectuați divorțul în țară pentru că este mult mai simplu iar apoi să îl comunicați autorităților engleze. Mai multe detalii pe acest subiect puteți găsi pe:[ link extern ] /

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casatorie karlo_cip karlo_cip As vrea sa stiu, daca o casatorie incheiata (intre 2 cetateni romani) in Anglia si neinregistrata in Romania are validitate pe teritoriul ... (vezi toată discuția)
Divort in afara tarii geaninaemanuela geaninaemanuela Care sunt sansele unui divort dintre o englezoaica si un roman cu cetatenie engleza in Romania este posibil avand in vedere ca el nu mai are cetatenie romana? (vezi toată discuția)
Copil cu alta cetatenie Ea are cetatenie romana, cu drept de rezidenta in Anglia, el este cetatean britanic. Sint casatoriti pe teritoriul Romaniei, dar locuiesc si muncesc in Anglia. ... (vezi toată discuția)