avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale domiciliu fiscal
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

domiciliu fiscal

Buna seara,
doresc o confirmare in urmatoarea problema: persoana juridica cu sediul social in Bucuresti vrea sa-si deschida un punct de lucru operational in Cluj, unde o sa desfasoare toata activitatea de gestionare si administrare a afacerii. Intrebarea e daca se poate pastra sediul social din Bucuresti, dar domiciliul fiscal sa fie la Cluj, astfel incat la acest punct de lucru sa se tina contabilitatea, arhivele, controalele tematice, etc.

Eu vad rezolvarea in felul urmator:
1. se declara punct de lucru Cluj la ONRC
2. se declara punctul de lucru Cluj ca domiciuliu fiscal la Fisc
3. sediul social ramane loc de corespondenta, eventual cu angajati
4. declararea si tot ceea ce tine de gestionarea financiar-contabila a societatii vor apartine de Cluj

Stiti ceva de eliminarea obligativitatii inregistrarii fiscale a punctelor de lucru cu peste 5 angajati incepand cu 01.01.2011?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: glamour7576 , utilizator 09:25, 21 Ianuarie 2011
da poate pastra sediul social si sa aiba mai MULTE puncte de lucru = 5 salariati - n salariatii sau sedii secundare inclusiv 4 salariatii .

cf. legii contabilitatii actele se pastreaza la sediu social si sediu secundar/punct de lucru dupa caz.

trebuie declarat la finante deschiderea de punct de lucru si vi se elibereaza CUI de catre finante.
Ultima modificare: Vineri, 21 Ianuarie 2011
glamour7576, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent !!! o societate poate avea 2 coduri fiscale???????? flori2 flori2 Buna ziua!Am o SC cu sediul social in Iasi si CF aferent Am primit o adresa de la MFP Administratia fiscalaRaducaneni o adresa prin care ma informa ca am ... (vezi toată discuția)
Inregistrare sediu secundar ong mariusf09 mariusf09 Buna seara, Un ONG, care are un contract de inchiriere pentru un spatiu care este diferit de sediul social, este obligat sa inregistreze sediu secundar in ... (vezi toată discuția)
Transfer firma dintr-un judet in altul anitsirc anitsirc Buna! Pot sa am firma pe un judet si sa desfasor activitate si in alte judete? Cum se face transferul firmei dintr-un nudet in altul? Ma intereseaza sa ... (vezi toată discuția)