avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general societate activitate suspendata depunere declaratii on ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

societate activitate suspendata depunere declaratii on line

Am inteles ca din iunie toate firmele trebuie sa depuna declaratiile fiscale on line, ceea ce implica o taxa de 50E. Ce se intampla cu cele suspendate, care nu au nici un venit?
Cel mai recent răspuns: Conta Radulescu , Contabil 12:53, 21 Ianuarie 2011
Taxa se plateste o singura data.Rugati pe cineva care are sau isi va lua certificat digital sa depuna pentru dvs.Cu un certificat digital se pot depune declaratii pentru mai multe firme.
nu am gasit reglementari speciale pt societatile suspendate. presupun sa va tb sa suportati acea cheltuiala.
Mai mult de atat:
Suspendarea activitatii reprezinta, din punct de vedere juridic, suspendarea dreptului de a desfasura activitati economice, si deci in aceasta perioada nu se mai obtin venituri din activitatile pentru care societatea este autorizata, iar cheltuielile nu mai pot fi angajate pentru aceste activitati. Insa cheltuielile care sunt generate de existenta firmei(prin urmare depunerea declaratiilor este o obligatie continua a firmei), si nu de desfasurarea unor activitati economice, se vor inregistra in continuare in contabilitatea firmei si pe perioada suspendarii.

Din punct de vedere fiscal, deoarece nu se respecta regula generala de exercitare a dreptului de deducere, aceea de a efectua cheltuieli in scopul obtinerii de venituri impozabile respectiv taxabile, prudent ar fi ca TVA sa fie inregistrat pe cheltuieli, iar cheltuielile sa fie considerate nedeductibile la calculul impozitului pe profit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 101 Neiyre Neiyre Am un SRL suspendat din 1 oct 2009. Acum am aflat ca pentru depunerea declaratiei 101 este necesara certificarea de catre un consilier fiscal. Cum se leaga ... (vezi toată discuția)
Societate cu activitate suspendata AMANDINA AMANDINA [b]Caz[/b]: o societate cu activitate suspendata pe 3 ani, suspendarea inregistrata la Registrul Comertului. [b]Intrebari[/b]: pe perioada suspendarii se ... (vezi toată discuția)
Punct de lucru Fl0r3ntina Fl0r3ntina buna ziua, Am infiintat o firma in oct 2011 neplatitoare de TVA, sediul social il am la un cabinet de avocatura, in certificatul constatator este specificat ... (vezi toată discuția)