avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... primire drepturi banesti la zi!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

primire drepturi banesti la zi!

Ce art. din ce lege prevede faptul ca la incetarea contractului de munca , drepturile banesti se primesc la zi>??sau este doar o cutuma>?
Cel mai recent răspuns: Av. Alina VEZUREANU , Avocat 17:21, 21 Ianuarie 2011
codul muncii prevede obligativitatea platii salariului aferent perioadei lucrate. Acum cutuma este sa se achite diferenta de salariu la datele stabilite prin contactul de munca incetat (10 sau 25 ale lunii, de regula). Numai de la aceste dati se poate calcula neplata drepturilor salariale aferente pana la momentul incetarii raporturilor de munca. Puteti, de asemenea, sa consultati si contractul colectiv de munca la nivel national sau la nivelul ramurei in care ati lucrat. Pot exista si prevederi de acest gen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea in perioada de proba ralucyb ralucyb Buna ziua! Am si eu o nelamurire, am fost concediata in perioada de proba printr-o simpla notificare fara nici o justificare, intrebarea mea este nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba-preaviz scorpymb scorpymb sunt angajat in perioada de proba,am nevoie de previz daca vreau sa plec? daca doar anunt ca nu mai vin la lucru dintr-o anumita zi poate sa-mi opreasca din ... (vezi toată discuția)
Drepturi salariale ionutd ionutd Buna ziua. Am avut contract pe perioada determinata si s-a incheiat acum cateva zile. Pe timpul contractului am avut avans pe 20 si lichidare pe 15 ale lunii ... (vezi toată discuția)