Cazul este urmatorul:
Parintii decedati. Nu sunt frati, surori, parinti.
Mostenitor un fiu care la randul sau are un fiu.
La dezbaterea succesiunii fiul mostenitor poate renunta la mostenire in favoarea fiului sau (nepotul decedatilor) fara costuri suplimentare la taxele respective?
Da conform art. 697-698 Cod civil cu precizarea ca nu renunta "in favoarea", ci renunta pur si simplu, iar fiul sau va culege mostenirea in nume propriu.
Am fost la un birou notarial, am pus problema ca vreau sa renunt la mostenire si notarul mi-a spus ca nu se poate. Am insistat si am primit acelasi raspuns, NU SE POATE.
Eu ce sa mai inteleg?
Stimata doamna, cu tot respectul, poate va vrea binele... Cum sa nu puteti renunta? Nimeni nu poate fi obligat sa primeasca ceva, daca nu doreste, chiar si mostenirea. Daca vreti sa renuntati, schimbati notarul.
Totusi, am o curiozitate: cum a argumentat?
Nu a argumentat, mi-a spus ca nu se poate si s-a uitat lung in ochii mei.
Si mi-a repetat de doua ori ca nu se poate.
N-am vrut sa lungesc dezbaterea pe aceasta tema si sa spun ce articole din Codul Civil stiu eu s.a.m.d. pentru ca mi-am dat seama ca nu am nicio sansa sa scot mai mult decat aceasta propozitie.
Intrebarea mea este de ce unii spun ca se poate si altii spun ca nu se poate. Nu functioneaza acelasi Cod Civil pe intreg teritoriul tarii?
Masa succesorala
tatianato
Buna seara!Am urmatoarea problema :bunicii mei au decedat acum 10 respectiv 6 ani,ei au avut 3 copii,unul dintre ei decedand acum 16 ani.Mostenitoarele mama si ... (vezi toată discuția)