avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... conditii de acordare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

conditii de acordare somaj

Buna ziua! In data de 02.02.2011 mi se termina perioada de concediu crestere copil si as dori sa stiu daca voi putea, si in ce conditii, sa beneficiez de ajutor de somaj avand in vedere urmatoarele: la momentul intrarii in concediul de crestere copil (02.02.2009) eram angajata pe perioada determinata( pana la revenirea titularului, fiind plecata din aceleasi motive ca si mine - crestere copil). Aceasta (titulara de post) a revenit la munca din mai 2010.
Care ar fi modul ideal de a aborda angajatorul ( unitate de invatamant de stat) sa-mi elibereze un act( care ar fi acela?) sa pot beneficia de ajutor de somaj? Vechimea mea in munca este de 10 ani, cu o pauza de 2 luni in acest interval in anul 2005.
Astept din partea dvs un raspuns cat mai repede posibil.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adinabuc , utilizator 15:21, 21 Ianuarie 2011
1. CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56j din Codul muncii) la data expirarii sale indiferent de situatia in care va aflati. Acest articol de incetare a CIM va permite sa beneficiati de indemnizatie de somaj.
2. Fostul dvs. angajator trebuie sa va inmaneze decizia de incetare a CIM, carnetul de munca (sau adeverinta de vechime) si adeverinta tip pentru somaj (acesta o luati de la Agentia de Somaj si o completeaza angajatorul). Puteti merge la angajator acum, din timp, nu trebuie sa asteptati sa se termine CCC.
3. Mergeti si la Agentia de Somaj sa va dea mai multe amanunte.
Va multumesc din suflet pentru indrumare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte pentru acordarea somajului adinabuc adinabuc Buna ziua! In vederea solutionarii dosarului meu de acordare a ajutorului de somaj a intervenit o problema care sper sa-si gaseasca o solutie; daca a-ti ... (vezi toată discuția)
Concediu pre/postnatal prbtk_84 prbtk_84 Buna ziua. Lucrez in invatamant de 2 ani, ca profesor suplinitor calificat, deci cu un contract pe perioada determinata. Contractul meu se termina pe data de ... (vezi toată discuția)
Contract perioda determinata-somaj Varga Diana Varga Diana Pe data de 02.09.2010 imi expira ctr, iar angajatorul nu cred ca doreste sa-l prelungeasca ctr de munca. Voi putea beneficia de somaj fiind ctr pe perioada ... (vezi toată discuția)